5 fordele ved tynde klienter

En tynd klient er, i modsætning til en reel computer, blot et bindeled mellem brugeren og en bagvedliggende terminalserver. Det er på terminalserveren, at al regnekraften, software og hver enkelt brugers personlige filer ligger på. Den tynde klient fungerer derfor blot som et input/output-værktøj, hvor du kan koble din mus, dit tastatur, jackstik og dine USB-enheder mm. til. Typisk er det eneste software, der ligger på den, en applikation med hvilken du kan tilgå din private brugerkonto på serveren.

Tynde klienter er på kort tid blevet mange virksomhederes foretrukne IT-løsning. Det er der mange grunde til. Læs med her, hvor vi ridser flere af dem op.

Sikkerhed frem for alt

Der er ingen tvivl om, at en tynd klient er sikrere at have med at gøre end miljøer, hvor man fx arbejder lokalt på hver sin bærbare pc. Først og fremmest er der hele aspektet med tab af data. Hvis der uventet sker et nedbrud, så vil der være et tab af data, der ikke kan erstattes, såfremt man ikke har en aktuel backup. I nogle tilfælde er det ugers arbejde, der går tabt.

Hvis enheden mistes, kan resultatet være endnu værre. Ikke nok med at dataene forsvinder, så kan de også falde i de forkerte hænder. Hvad vil det betyde for din virksomhed, hvis konkurrenten får adgang til jeres regnskaber, projekter og medarbejderdata?

En anden sikkerhedsbrist kan være jeres software. Ofte får man ikke opdateret alle tredjepartsapplikationer, når der er fejlrettelser, og udsætter derfor sig selv for en unødvendig sikkerhedsrisiko. Cyberkriminelle udnytter til stadighed i højere og højere grad software, der ikke er up-to-date til at få adgang til din PC og jeres lokale netværk. Ved at bruge tynde klienter, kan installering, opdatering og patching foregå fra central hånd. Man kan nøjes med at opdatere én gang og rulle ændringen ud til alle medarbejdere, frem for manuelt at skulle gå fra PC til PC. Dette eliminerer også risikoen ved, at medarbejderne downloader software, der viser sig at være inficeret.

Lavere omkostninger ved erhvervelse

Tynde klienter er billigere end klassiske arbejdsstationer. En tynd klient koster ca. 2.500 kr., imens en arbejdsstation godt kan løbe op i det tredobbelte. Dette vel at mærke uden software og licenser, der kommer oven i. Med et økonomisk rationale for øje, kan det derfor godt betale sig at skifte til tynde klienter. Foruden at initialomkostningerne til at erhverve sig udstyret er lavere, så er der også en mindre udskiftning af både sliddele og andre komponenter. Der skal fx aldrig skiftes RAM i en tynd klient og harddisken skal heller ikke opgraderes. I øvrigt er alle tynde klienter koblet op på den samme server, hvilket gør, at enhederne kan deles om regnekraften og harddisken. Der er derfor mindre spild, i og med, at serveren selv fordeler ydelsen afhængigt af efterspørgslen blandt medarbejderne.

Bedre for miljøet

En tynd klient har et markant lavere strømforbrug, end en computer har. Undersøgelser fra den anden side af Atlanten viser, at strømforbruget kan være helt op til 88 % lavere.

På driften kan der også spares på medarbejdertimer. Ved at bruge tynde klienter, er tidsforbruget forbundet med at installere, opdatere, reparere og udskifte enheder. Flere processer kan fjernes helt eller delvist, hvilket kan frigøre rigtig mange ressourcer.

Tynde klienter har også en lavere udledning af Co2. Udledningen er potentielt reduceret med op til 42 %, så for virksomheden, der aktivt arbejder med en CSR-strategi eller har en grøn profil, kan dette være et af elementerne i at nedsætte sit Co2-fodaftryk.

Hør hvordan vi kan hjælpe med jeres IT-udstyr. Vi tilbyder også løsninger indenfor både workspace-as-a-service og hardware-as-a-service.

keyboard_arrow_up