5 gode antivirusprogrammer, der klarer jobbet

Hvilket antivirusprogram er det bedste? Et på overfladen ganske simpelt spørgsmål, som vi har fået stillet de første 100 gange her på kontoret. Spørgsmålet er måske nemt at stille, men lidt sværere at svare på. Der er nemlig flere faktorer, der afgør om et givent antivirusprogram er det bedste for dig, selvom det måske er det for naboen. Det afhænger langt hen af vejen af, hvor teknisk kyndig du er, og om du kan opsætte og bruge den avancerede funktionalitet, mange programmer tilbyder. I denne artikel giver vi vores bud på 5 rigtig gode antivirusprogrammer, som virker lige ud af boksen.

Bitdefender Antivirus

Den gratis version af Bitdefender er et fortræffeligt valg for de brugere, der blot ønsker at være beskyttet, uden at skulle spekulere mere over det. Bitdefender gør det, den lover. Du kan forvente en høj grad af beskyttelse og løbende opdateringer fra virksomheden bag. Med Bitdefender behøver du ikke spekulere på at køre manuelle scanninger eller ændre i indstillingerne for at få den optimale beskyttelse. Det klarer softwaren helt selv. Omvendt kan du måske ikke helt ”nøjes”, hvis du er habil PC-bruger og vandt til at rode med indstillinger og funktionalitet.

Kaspersky Antivirus

Kaspersky giver god værdi for pengene, der kan beskytte dig på alle dine platforme og enheder. Det er en fleksibel og tilpasningsmulig software, så du kan få den, præcis som du ønsker det. Kaspersky scorer højt på de løbende virusbeskyttelses-tests, der bliver lavet, og du går derfor ikke galt i byen med en software fra Kaspersky.

McAfee Antivirus

McAfee er en af de mest renommerede udbydere af sikkerhedspakker og har vundet flere priser for den bedste virusbeskyttelse. Virksomheden har i 2016 rebrandet sig selv, og den er nu en del af Intel Security. McAfee tilbyder en rigtig god løsning, der yder en høj beskyttelse. Især hvis du driver et netværk, hvor du fx har et par Windows Pc’er tilknyttet, en tablet og nogle mobiltelefoner, så har McAfee en omkostningseffektiv alt-i-en løsning, der tilbyder flere forskellige typer af beskyttelse – fx også mod tyveri, spam og phishing.

Avast Antivirus

Avast tilbyder en god og gratis antivirus til dig, der ikke har de store IT-færdigheder og blot ønsker et simpelt program, der er nemt at gå til. Softwaren yder en rigtig god beskyttelse, installationsprocessen er nem og der er jævnligt nye opdateringer, så du altid er dækket ind imod de nyeste sikkerhedstrusler. Pro-versionen føles dog en smule dyr i forhold til den funktionalitet, den tilbyder. Fx er der forskellige moduler, som du skal tilkøbe til Pro-versionen for at få den optimale beskyttelse. Med gratis-versionen fra Avast, er der dog ingen undskyldning for, ikke længere at have et antivirusprogram.

AVG Antivirus

AVG tilbyder en af markedets bedste gratisløsninger, som du kan hente ned fra internettet. Softwaren har et overskueligt interface og med et enkelt tryk kan du scanne din PC og med endnu et tryk kan du reparere de fejl, softwaren måtte finde. Programmet yder en god beskyttelse mod nogle af tidens mest omtalte vira. Vær opmærksom på, at du henter og installerer den rigtige version, hvis det er denne software, du vil arbejde videre med.

Læs mere om antivirus-løsninger

Hør også hvordan vi kan hjælpe med bl.a. IT-sikkerhed, Baseline Security, Secure DNSFirewall, samt bekæmpelse af malware, phishing og ransomware.

keyboard_arrow_up