5 tips til Windows 10

Windows 11 er tilgængelig nu. Læs mere her

I vores store tema om Windows 10 er vi nu nået til indlægget om oplagte forbedringsmuligheder, tips og tricks til en mere brugervenlig og ikke mindst produktiv måde at bruge styresystemet på. Windows 10 giver på mange måder magten tilbage til brugeren, og du har derfor et væld af funktionalitet, som du kan slå til og fra og således tilpasse til dine egne behov.

Klar, parat, START

Nogle hader den og andre elsker den. Den nye startmenu i Windows 10 er markant anderledes end den fra tidligere versioner. Husk at du kan tilpasse felterne, så de passer til dit humør. Du kan både tilføje og slette, gøre felter større og mindre og indsætte dynamisk indhold (såsom nyheder, vejret, billederotation mm.).

Hobbyvideoer

Windows har en indbygget videooptager, der kan optage små sekvenser med både billede og lyd. Dette er en XBOX-funktion, der reelt er beregnet til at optage små videoer, når man spiller med sine venner. Den virker dog upåklageligt – også uden for spil. Du får funktionen frem ved at klikke på Windowstasten og G på samme tid. Herefter får du en boks frem, der spørger om du ”vil åbne spillelinjen?” Her klikker du blot ”ja, det er et spil” (selvom det nok ikke er det). Nu får du en række valgmuligheder, og hvis du klikker på den røde record-knap, begynder applikationen at optage. Du kan efterfølgende finde dine videoer i mappen Videoer.

Kort – selv uden internet

I modsætning til Windows 8, så har du i Windows 10 mulighed for at downloade et kort, som du så kan bruge offline. Du finder muligheden for at downloade under indstillinger, når du har din Kort-applikation åben. Her efter kan du vælge kontinent og land. Windows fortæller dig heldigvis hvor meget filen, du er ved at downloade, fylder.

Få guddommelige kræfter

Selvom det kan lyde som titlen på den nye Die Hard film så er GodMode i Windows 10 en helt reel funktion. Med GodMode får du adgang til et væld af avancerede funktionaliteter og teknikaliteter, som du ikke finder under de normale indstillinger.

For at få adgang til GodMode skal du højreklikke på dit skrivebord, oprette en ny mappe og navngive den følgende:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Herefter ændrer mappen karakter og ikonet skifter. GodMode-panelet giver dig adgang til ca. 250 værktøjer, som du kan rode med for at få et system, der passer dig bedre. Hvis der er et værktøj, som du vil bruge ofte, kan du trække det ud på skrivebordet og på den måde lave en genvej. Bemærk, at der i GodMode er rigtig mange muligheder for at ændre fundamentalt på den måde, som din computer virker på. Du bør derfor være forsigtig og ikke ændre i funktioner, som du ikke er 100 % klar over, hvordan virker.

Inaktiv scrolling

Denne funktion har længe været standard i Apples produkter. Funktionen giver dig mulighed for at scrolle i de vinduer, som er åbne, men inaktive. Funktionen er fx meget belejlig, hvis du tager noter i Word og samtidig researcher på internettet. Inaktiv scrolling er ikke aktiveret fra boksen, og du må derfor en tur ind i Indstillinger og vælge Enheder. Her kan du vælge ”Rul inaktive vinduer, når jeg peger på dem med musen” til.

Har du nogle gode tips til Windows 10, som vi ikke kender? Del dem med os og læserne i kommentarfeltet herunder.

 

Vil du vide mere, så kontakt IT Service Desk

Hør også mere om mulighederne for at lease jeres IT-udstyr i en Hardware-as-a-service-løsning, eller få hjælp til at anskaffe det rigtige hardware og software.

keyboard_arrow_up