En overset sikkerhedsrisiko
Systematisk opdatering af tredjepartsprogrammer er hos mange medarbejdere en opgave, der bliver underprioriteret. Der kan være mange grunde til, at man ikke får opdateret sin software regelmæssigt. I en hverdag med både planlagte og uforudsete opgaver, kan det være svært at finde tiden til at prioritere sikkerheden af sit IT-udstyr, man ved ikke, hvordan man opdaterer, eller man undervurderer simpelthen den sikkerhedsrisiko, man udsætter sig selv og sin virksomhed og tænker, at det ikke er umagen værd at bruge den fornødne tid på det.
For en sikkerhedsrisiko er det. Majoriteten af alle cyberkriminelle tvinger sig adgang til din computer eller dit netværk via fejl og mangler i forskelligt software. Dette sker fx via sikkerhedshuller i Java, Microsoft Silverlight eller i andre programmer, som man jævnligt bruger. Der er desværre ukendte sårbarheder i stort set alt software, og ofte er det eneste man kan gøre, at reagere så hurtigt som muligt, når et hul bliver opdaget og lappet.
Automatisk opdatering af software
En god idé er at sætte opdateringerne i system. Nogle programmer kan opdatere automatisk, så du slipper for at skulle tage handling hver gang, der er en ny opdatering. Åbn dine programmer ét for ét og se efter valgmuligheden ”automatisk hentning/installering af opdateringer” under indstillinger.
Hvis du bruger en anden version af Windows 10, bør du også overveje at opgradere til Windows 10. Windows 10 byder på mange gode detaljer, og en af dem er bl.a. muligheden for automatisk at hente og installere opdateringer, så du slipper for at skulle bekymre dig om, hvorvidt dit styresystem nu er up-to-date.
Slet det software du ikke bruger
Ofte ligger der en hel del software på ens maskine, som man aldrig får brugt. Ens prioriteringer og behov ændrer sig løbende, og de programmer man brugte for 3 måneder siden, er måske ikke længere aktuelle. Derfor bør man jævnligt gå listen af installerede programmer igennem, og slette de programmer som man ved, at man ikke længere har brug for.
Vær opmærksom på, at det kan være påkrævet, at du har administratorrettigheder, førend du kan opdatere eller slette software. Alliér dig med en fra IT-afdelingen, såfremt du ikke har de nødvendige rettigheder.
Dine dokumenter kan blive taget som gidsler
Ransomware, som vi ofte advarer imod, finder typisk også vej til ens PC, når ens sikkerhedssoftware ikke er opdateret til den nyeste version, og derved ikke har mulighed for at opdage sikkerhedstruslen. Ransomware er nok en af de største trusler i IT-sikkerhedsbilledet i år 2016. Typisk ser vi et angreb med en variant af Cryptolocker, Paycrypt eller Cryptowall, hvor brugerne åbner en inficeret fil, der herefter spreder sig på computeren og gradvist krypterer alle filer, så brugeren ikke kan tilgå disse længere. Når filerne først er inficeret, skal der enten betales en løsesum, ellers skal filerne gendannes via en backup.
Opdatering på langdistance
Med It-afdelingens Client Update-løsning slipper du for bøvlet med selv at holde dig ajour med alle opdateringerne. Eller i hvert fald de fleste. Vi styrer de enkelte medarbejderes opdateringer, så der bliver opdateret 3. parts programmer regelmæssigt. Foruden at mindske administrationen forbundet med jeres brugere, får du en optimeret drift og – naturligvis – en højere grad af IT-sikkerhed. Dette kan du læse nærmere om her.
Hør også hvordan vi kan hjælpe med bl.a. en IT-sikkerhedspolitik, Baseline Security, Secure DNS, F-Secure, Firewall, samt bekæmpelse af malware, phishing og ransomware.