Hvordan opdaterer jeg min browser?

Det er vigtigt at holde sin browser opdateret. Sådan lukker du nemlig bedst de sikkerhedshuller, der løbende bliver opdaget. Derudover får du de nyeste funktioner, som kan gøre dit liv nemmere eller sjovere.

Det er dog ikke altid lige nemt at opdatere sin browser, for indstillingen kan være svær at finde. Nogle browsere er for eksempel indstillet til at opdatere automatisk, men det kan du ikke vide, før du tjekker.

I denne guide besvarer vi, hvordan du opdaterer din browser.

Hvorfor bør jeg opdatere min browser?

Det er vigtigt, at du opdaterer din browser. Som sagt er der sikkerhedsrisikoer forbundet med at gå på internettet med en forældet browser. Browseren kan indeholde sikkerhedshuller, som de IT-kriminelle har fundet og kan udnytte. Dermed kan du blive smittet med virus og malware (såsom ransomware).Hvis du er i tvivl om, hvilken browser-version du bruger i øjeblikket, kan du altid tjekke Tjekpc.

Igennem tiden er der blevet opdaget og lukket mange udbredte sikkerhedshuller. Desværre er alle internetbrugere ikke lige gode til at opdatere browseren. Det er nemlig den lette løsning at udskyde opdateringen.

Følg derfor denne guide, så du holder din browser opdateret.

Læs mere om hvordan du opdaterer din browser:

 

Opdatering af Internet Explorer

Internet Explorer er en browser, som tidligere har været meget populær, men som nu har fået en eftergænger (Microsoft Edge). I 2002-2003 havde Internet Explorer en markedsandel på hele 95 %, men det er dalet markant siden da.

Microsoft har valgt at udfase Internet Explorer, men hvis du fortsat bruger browseren, bør du have den absolut nyeste version installeret.

Du opdaterer din Internet Explorer på følgende måde:

 1. Gå til Microsofts hjemmeside og vælg den Internet Explorer-version, du bruger, samt det rette sprog. Det er vigtigt, at du downloader Internet Explorer fra Microsofts egen hjemmeside. Mange legitime hjemmesider tilbyder et download, men det gør mange ikke-legitime hjemmesider også.
 2. Derefter kører du installationen igennem, og så bør din Internet Explorer være opdateret til den nyeste version.

 

Opdatering af Microsoft Edge

Andre browsere opdateres automatisk af sig selv, men ikke Microsoft Edge. Som en indbygget system-applikation modtager Edge opdateringer, når du opdaterer Windows 10.

Du kan få Windows 10 til at opdatere automatisk. Dette anbefaler vi i mange tilfælde, for så sikrer du, at du får alle sikkerhedsopdateringerne løbende uden at glemme at opdatere.

Hvis du alligevel ønsker at opdatere Windows 10 manuelt, gør du som følgende:

 1. Tryk på Søg-knappen og søg efter ”Opdateringer”. Tryk på ”Søg efter opdateringer”.

2. Herefter vil en boks åbne sig, hvor du kan se de mulige opdateringer for din PC, som du kan sætte i gang.

 

Opdatering af Google Chrome

Chrome er én af de mest benyttede browser. Det skyldes formentlig, at Chrome er meget hurtig.

Du opdaterer din Chrome på følgende måde:

 1. Åbn Google Chrome på din PC
 2. Klik ”Mere” i øverste, venstre hjørne.
 3. Klik ”Opdater Google Chrome”. Hvis knappen ikke er tilgængelig, betyder det, at du har den nyeste version af Chrome. I mange tilfælde opdaterer Chrome automatisk.
 4. Klik ”Genstart”

 

Opdatering af Apple Safari

Safari er den internetbrowser, der følger med Apples produkter (Macs, iPhones, iPads osv). Browseren opdaterer du på følgende måde:

 1. Åbn App Store på din Apple enhed.
 2. Klik på ”Opdateringer” i værktøjslinjen i App Store. Her vil du kunne se og downloade den nyeste opdatering til Safari. Dog kan Safari-opdateringer også ligge indbygget i opdateringerne til Apple styresystemerne (iOS, MacOS).

 

Opdatering af Mozilla Firefox

Firefox er en meget populær browser, som er udviklet i Open Source. Som standard er Firefox indstillet til at opdatere sig selv, men hvis du vil gøre det manuelt, gør du sådan her:

 1. Klik på Menuknappen
 2. Klik på spørgsmålstegnet (eller ”hjælp”-tegnet)
 3. Klik på ”Om Firefox”
 4. Derefter åbnes et vindue som automatisk søger efter opdateringer. Når opdateringerne er klar til at blive installeret, kan du klikke på ”Genstart for at opdatere Firefox”.

Konklusion

Det er vigtigt, at du holder din internetbrowser opdateret. Det er nemlig på internettet, at hackerne udsender IT-trusler, som rammer både privatpersoner og virksomheder.

Med denne guide kan du opdatere de meste anvendte browsere og dermed blive mere sikker i din færden på internettet.

 

 

Vil du vide mere, så kontakt IT Service Desk

Hør også mere om mulighederne for Hardware-as-a-service, eller få hjælp til at købe det rigtige hardware og software til din virksomhed.

keyboard_arrow_up