Hvordan ved du, om din virksomhed er klar til skyen?

Tusindvis af danske virksomheder har de seneste år udskiftet den traditionelle Microsoft Office-pakke med den cloudbaserede Office 365. Men mange tøver med at tage næste skridt og lægge kritiske forretningssystemer op i skyen for spørgsmålene er talrige:

  • Kan mit ERP-system køre i skyen – og kan vores tilpasninger og CRM?
  • Kan cloudløsningen forbinde til lager, produktion og logistik?
  • Vil alt blive langsommere?
  • Hvor ligger mine filer?
  • Hvem sørger for backup?
  • Er det sikkert nok?
  • Hvor kan det bedst betale sig at starte?
  • Hvad koster det?
  • Hvor mange ressourcer kræver det at komme i gang?

Det er helt igennem rimelige spørgsmål, som det er godt at kende svarene på, før man går videre med sit cloudprojekt.

Søg svar på komplekse spørgsmål

Helt basalt kan mange overvejelser koges ned til følgende overvejelser:

  • Om virksomheden reelt er klar til at fortsætte sin cloudrejse lige nu, eller om det f.eks. er en god idé at justere nogle af de eksisterende processer først
  • Hvilke elementer af infrastrukturen, der bør rykkes i skyen først, hvilke der bør følge efter – og hvilke det for nuværende bedst kan svare sig at drive videre i et on-premise eller hostet setup
  • Hvordan man i praksis griber cloudprojektet an

For at få afklaret dette, vælger nogle virksomheder at foretage en analyse – enten på egen hånd eller med ekstern bistand.

Gør det enkelt at træffe den rigtige beslutning

Får din virksomhed ekstern konsulentbistand, bør I stille krav til:

  • At analysen gennemføres ved, at en erfaren cloudkonsulent med relevant certifikation gennemgår virksomhedens IT-infrastruktur
  • At analysens slutprodukt er en pragmatisk og konkret anbefaling, der tager hensyn til din virksomheds nuværende IT-setup – samt tager jeres forretningsbehov, processer og strategi i betragtning

Formålet med en analyse og efterfølgende afrapportering er at gøre det mere enkelt og overskueligt at træffe den rigtige beslutning om hvornår, hvordan og i hvilken rækkefølge, I bør gribe cloudprojektet an.

Her skal både tages hensyn til, hvordan I minimerer risikoen ved projektet, dels hvordan I optimerer værdien af jeres investering i tid og ressourcer.

Gå målrettet til værks og minimerer risikoen

Uanset udfaldet af en ”Cloud Readiness”-analyse, bør man altid prioritere projektet nøje og aldrig tage alt for stor en mundfuld af gangen. Det er for eksempel altid hensigtsmæssigt at starte småt, målrettet og hvor gevinsten er størst, høste praktiske erfaringer og arbejde sig metodisk videre herfra.

Ligeledes vil man kun sjældent drage fordel af at ”duplikere” platforme og services og rykke dem uforandret op i skyen. Det kan ganske vist lade sig gøre, men vil blive uforholdsmæssigt dyrt. Tværtimod opnår man kun gevinsten ved at rykke i skyen, når man i et eller andet omfang evner at anvende eksisterende services i så standardiseret omfang som muligt. Det kræver ofte, at man i et eller andet omfang evner at tilpasse virksomhedens processer, så de fungerer optimalt med den platform, man migrerer op til.

Endelig bør sikkerhedsovervejelser isoleret set ikke være en hæmsko for cloudprojektet. Primært fordi alle anerkendte leverandører – i stil med markedsledende hostingudbydere – har et dokumenteret og ekstraordinært højt sikkerhedsniveau og beredskab, som selv virksomheder i koncernklassen sjældent kan afse ressourcer til at leve op til.

Kom godt i gang med skyen – få mere at vide om Cloud Readiness analyse her.

 

 

keyboard_arrow_up