Hvorfor er min PC langsom

Din PC bør være så hurtig som muligt. Der er nemlig ingen grund til at spilde dyrebar tid med en langsom PC. Du har nemlig brugt penge på PC’en, så du bør få det fulde udbytte.

Nogle PC-vaner kan gøre, at PC’en kører langsomt. Det kan for eksempel være, hvis du har mange programmer åbent samtidigt. I denne guide vil vi vise dig, hvordan du gør din PC hurtig igen.

Genstart din PC regelmæssigt

Hvis du blot lukker din bærbar PC sammen – eller sætter den i dvaletilstand, når du går i seng om natten, så risikerer du, at din PC bliver langsommere end sædvanligt.

Ved blot at smække bærbar-skærmen i kan din internetforbindelse samt din ydeevnen på din PC blive langsom.

Det skyldes, at over tid vil din PC lagre overskydende snavs i form af midlertidige filer, selv længe efter at du har lukket de tilhørende programmer.

Et andet problem er hukommelseslækager. Det er når programmer, som du troede, at du havde lukket ned for længe siden, stadig kører i baggrunden og kæmper om den hukommelse, som din PC-bruger.

At sætte din PC i dvaletilstand eller lukke den sammen løser ikke dette problem. Dvaletilstand holder nemlig hukommelse i gang – og selvom andre dele af PC’en lukker ned for at spare på batteriet, så forbliver det midlertidige snavs.

Genstart derfor din PC regelmæssigt for at give maskinen en frisk start.

Lad så få programmer som muligt åbne ved start af PC’en

Når du starter din PC, åbner den en række programmer automatisk. Jo flere programmer din PC åbner, desto langsommere kan maskinen være om at starte.

Det skyldes, at hvert program kæmper om at bruge den hukommelse, som din PC har, og PC’ens hukommelse er ikke ubegrænset.

Programmer som Spotify, Skype for Business og anti-virus-programmer har en indstilling, så de åbner af sig selv ved opstart af PC’en. Det er dog muligt at slå disse indstillinger fra, for de programmer, som du ved, at du ikke ønsker kørende i baggrunden.

Indstil derfor dine programmer, så færrest muligt åbner af sig selv, når du starter din PC.

På følgende måde gør du, så et program ikke åbner ved start med Windows 10:

1. Højreklikke på menubaren i bunden, så du får en boks med valgmuligheder. Her skal du trykke på “Jobliste”

2. Dernæst åbnes en boks. Her trykker du på “Flere oplysninger”, som udvider boksen.

3. Derefter skal du gå ind i “Start”-fanen, hvor du vil kunne se en række programmer. Det er disse programmer, som din PC åbner ved start.

4. Hvis du ser et program, som ikke bør åbnes, når din PC starter, skal du blot højreklikke og trykke “Deaktiver”. Dette gør, så programmer ikke længere starter op af sig selv, når du tænder din PC.

Brug kun ét antivirus-program af gangen

Det lyder som en god idé at køre flere antivirus-programmer af gangen. På den måde kan du nemlig dække en større del af virus- og malware-markedet. Det skaber dog problemer med hastigheden på din computer.

Antivirus-programmer er et ”nødvendigt onde”. De beskytter dig mod virus og malware, men de tager også computerkraft, så din computer bliver langsommere.

Du bør derfor kun køre med ét antivirus-program af gangen på din computer. Hos IT Relation sælger vi til erhvervskunder en antivirus-løsning med client update inklusiv. Client update betyder, at vi holder alt din virksomheds software opdateret løbende, således at I minimerer jeres risiko for sikkerhedstrusler.

Kør Windows Update jævnligt – og sæt den gerne på automatisk

Hos II Relation anbefaler vi, at du altid holder din PC og tilhørende programmer opdateret. Det skyldes primært, at nye opdateringer lukker for kendte sikkerhedshuller, som de IT-kriminelle udnytter i deres virus og malware. Opdateringerne kan dog også have den sidegevinst, at de gør din PC hurtigere.

Hold derfor din PC opdateret – og sæt gerne opdateringen til at foregå automatisk, da du dermed slipper for selv at skulle huske det (og du undgår at glemme det).

Afslutning

Det er ingen hemmelighed, at teknologi bliver langsommere med årene. Hvis du har en PC, som du købte for 10 år siden, vil den formentlig ikke kører så hurtig, som dengang den blev købt.

Med de små tricks fra denne guide kan du alligevel i mange tilfælde gøre din PC hurtigere og forlænge dens levetid.

Vil du vide mere, så kontakt IT Service Desk

Hør også hvordan vi kan hjælpe jer med at købe det rigtige IT-udstyr. Vi tilbyder også IT-udstyr som HaaS (hardware-as-a-service) og WaaS (workspace-as-a-service).

keyboard_arrow_up