Sådan bliver du verdensmester til Google Chrome

Google Chrome er ikke bare verdens mest benyttede browser. Det er muligvis også den mest avancerede og funktionaliteten er milevidt fra det, du kender fra fx Internet Explorer eller Apples Safari. I denne artikel kan du læse om, hvordan du bliver verdensmester i Google Chrome, du får bl.a. tips til, hvordan du sikrer dine børn imod voksenindhold, en guide til udvidelser samt personliggørelse af det visuelle udtryk med temaer.

Lad os se på det:

Nulstil din browser

Du kan nulstille din søgehistorik, adgangskoder, cookies, download-historik mm., så din browser bliver som ny igen. Dette gør du under Indstillinger, eller bruger genvejen CTRL + Shift + Delete, hvorefter du kan krydse af, hvad du ønsker fjernet og klikke ”Ryd browserdata”. Bruger du Mac er CTRL erstattet med Command-knappen i kommandoen.

Navigér op og ned med genveje

På alle internetsider kan du navigere op og ned uden at bruge musen. Dette gør du med de genveje, der er indbygget i Google Chrome. Eksempelvis kan du bruge space-knappen til at rulle ned og du kan rulle op igen ved at bruge selvsamme, bare du holder Shift-knappen nede imens. Du kan danne dig et overblik over alle genvejene i Google Chrome i deres supportsektion.

Vil du spille Dinosaur?

Har du brug for et frirum i arbejdstiden, og Google Experiments ikke helt er nok, så er der indbygget et simpelt spil i Google Chrome. Du får adgang til Dinosaur ved at koble dig af internettet og åbne en tilfældig internetside. På ”Du har ikke adgang til internettet”-siden vil du se en lille T-Rex øverst til venstre. Klik på en vilkårlig pileknap, hvorefter dinosauren begynder at løbe. Du skal så bruge piletasterne (eller space-knappen) til at hoppe over forhindringer med.

Spillet er oprindeligt udviklet som et lille tidsfordriv til alle dem, hvis internet ikke virker, og man kan derfor fordrive ventetiden med Dinosaur, imens man venter på at forbindelsen oprettes eller genskabes. Rekorden her på kontoret er 688 – kan du slå den?

Tilpas oplevelsen med udvidelser

Du kan skræddersy din Chrome-oplevelse med alverdens udvidelser (extensions). Extensions virker ligesom applikationer, som vi fx kender det til smartphones og tablets, og giver adgang til en udvidet funktionalitet. Lige som med så meget andet software skal du være påpasselig med, hvad du downloader.

Her er nogle eksempler på udvidelser til Chrome:

  • Taco

Med Taco bliver alle nye browservinduer automatisk gjort mere produktive. Du kan bl.a. få vist din ToDo-liste, notifikationer på sociale medier, kalenderaktiviteter, Gmail, iCloud mm. Du kan tilpasse informationerne, så de bliver skræddersyet til din arbejdsdag. Taco virker ved at hente data fra 50+ webservices.

  • OneTab

Er du typen, der har mange vinduer åbne til senere brug, kan du bruge en udvidelse som OneTab til at minimere brugen af hukommelse og samtidig få et meget bedre overblik over alle dine åbne vinduer. OneTab fungerer ved at placere alle dine åbne vinduer i et enkelt, åbent vindue. Herfra kan du så løbende åbne det vindue, som du har brug for.

  • Noisii

Noisii er en hjemmeside, hvor du kan finde forskellige baggrundslyde, såsom bølger, skov, regn og torden. Denne type lyd er også kendt som ”ambient noise”, og kan hjælpe dig med at blive mere afslappet, koble af, fokusere på en opgave mm.

Noisii findes som en udvidelse til Google Chrome, så du med et klik kan aktivere din yndlingsbaggrundslyd. Med udvidelsen kan du også skræddersy oplevelsen ved at lave din egen lyd og indstille en timer, så du nemt kan tage et afbræk i løbet af en arbejdsdag.

  • MightyText

Har du en telefon med Android får du med MightyText en oplevelse, der indtil videre kun har været forbeholdt brugere af iPhone og Mac. Med MightyText kan du synkronisere dine SMS-beskeder fra din smartphone til din PC, hvorfra du også kan sende og læse modtagne SMS- og MMS-beskeder. Derudover kan du også få en advarsel på din computer, når du er ved at løbe tør for batteri på telefonen, og nemt overføre billeder og video fra kamerarullen på din smartphone. Udvidelsen virker kun, hvis du både installerer MightyText på din Android-telefon og din browser.

  • Readability

Readability fjerner alle forstyrrende elementer fra en internetside, så du uden forstyrrelser kan læse den artikel, det blogindlæg eller den internetside, som du ønsker. Readability tilbyder overordnet set tre muligheder. ”Læs nu”, der fjerner alle reklamer mm., ”Læs senere”, der gemmer indholdet på din personlige konto og ”Send til min Kindle”, så du kan læse indholdet, når du er på farten uden adgang til internettet.

Du kan se en liste over de mest populære Chrome extensions her og altid få et overblik over dine allerede installerede på chrome://extensions. Hvilken er din favorit?

Er der børn på din Chrome?

Det store internet kan være farligt for små børn, og det kan derfor være belejligt at kunne kontrollere, hvilket indhold de får vist frem. Med Chrome kan du oprette en separat profil til dit barn, som du monitorerer uden nødvendigvis at være til stede i øjeblikket.

Start med at gå til Indstillinger og opsæt en ny profil under punktet Personer. Herefter logger du ind på din egen Google-konto, som herefter vil være den, der superviserer den anden.  Når brugeren er sat op, vil du efter ganske kort tid modtage en e-mail med et link til ”børnekontoen”. Her kan du blokere adgang til forskellige sider, aktivere sikkerhedsmekanismer og løbende følge med i, hvilke sider den anden konto besøger.

Du aktiverer den overvågede konto i Google Chrome ved at vælge Person i højre hjørne af menubaren. Husk at gøre dette, inden du giver dit barn adgang til PC’en, da du ellers ikke vil kunne følge med i barnets aktiviteter. Har du flere børn, er der mulighed for at sætte flere børnekonti op, hvis du følger ovenstående guide.

Personliggør din oplevelse med temaer

Er du ked af det gråhvide standard tema, som Google Chrome kommer med? Så har du mulighed for at personliggøre din oplevelse med et tema. Der findes rigtig mange temaer til Google Chrome, hvoraf en stor del af dem er helt gratis. Du finder hundredvis af forskelle i temasektionen i Chrome Store. Her kan du vælge dit tema og installere det direkte fra din browser.

Oversigt over hentede filer:

Med Google Chrome kan du let få præsenteret en oversigt over alle de filer, der er hentet, siden browseren blev taget i brug eller nulstillet. Derved kan du føje endnu et element til din børnemonitorering eller du kan finde frem til hentede filer, som du ikke længere kan finde i dit filarkiv. Du finder din oversigt over hentede filer på chrome://downloads, hvor du også kan se datoen for hentning.

Med disse tips og tricks til Chrome, bør det være en smule sjovere for dig at arbejde i browseren.

Vil du vide mere, så kontakt IT Service Desk

Hør hvordan vi kan sikre at I får købt det rigtige IT-udstyr som software og hardware. Vi tilbyder også udstyret som HaaS og WaaS.

keyboard_arrow_up