Tips til en bedre batterilevetid
Producenterne af både telefoner og computere er i disse år gode til at optimere på batteriet. Selvom batteriet i nye enheder bliver mindre og mindre, så bliver lagringen i cellerne mere effektiv, så det derved kan rumme mere strøm. Samtidig bliver forskellige applikationer mere intelligente, så de helt automatisk kan spare på strømforbruget, når det ikke er nødvendigt.
Omvendt bliver software mere avanceret. Spil får en bedre grafik, billeder får en højere opløsning og videoer kører nu i HD. Alt sammen ting, der tærer på batteriets levetid, og det kræver derfor flere ressourcer at køre de forskellige programmer. Det kan derfor være svært at mærke en reel forbedring i batteriets levetid, hvis man ikke selv aktivt forsøger at forlænge levetiden.
I dette indlæg giver vi vores bud på, hvordan du kan få dit batteri til at vare længere, så du undgår at løbe tør midt i en lang arbejdsdag.
Skru ned for lysstyrken på din skærm
Skærmen på din enhed er ofte en af de største batteri-slugere i nyere enheder. Der kan derfor være rigtig meget at vinde ved at skrue ned for lysstyrken og, hvis muligt, reducere opløsningen. Dette er også en mulighed i de fleste spil.
Der findes også flere applikationer, der automatisk justerer lysstyrken ud fra hvor meget lys, der er omkring dig. Dette sikrer, at du altid har en optimal lysstyrke på din enhed, og at du undgår at blive blændet, hvis du fx vil tjekke din smartphone midt om natten.
Strømspare i opsætningen
Slå de funktioner fra, som du ikke bruger. Du kan spare på batteriet ved kun at aktivere bluetooth og WiFi, når du reelt skal bruge det. Dette gør sig gældende både på din PC/MAC og på din smartphone. Hvis Bluetooth er aktiveret søger din enhed kontinuerligt efter enheder, der ønsker at oprette forbindelse, og dette tærer på strømmen. Tilsvarende søger dit WIFI hele tiden efter tilgængelige netværk, hvilket der ikke er nogen grund til, hvis du ikke skal bruge det i øjeblikket.
Slå ”Push” fra i dine mailindstillinger
Hvis dine mailindstillinger er sat til push, så får du en notifikation om nye mails, så snart du modtager dem. Du kan dog spare på batteriet ved at ændre dette til at hente mails med længere mellemrum. Du kan altid opdatere dine mails manuelt, når du åbner din mailklient.
Det er ikke nødvendigvis ”enten – eller”. Du kan nemt lave særlige indstillinger, så du eksempelvis kan sætte din privatmail til at hente manuelt og din arbejdsmail til push.
Skift din almindelige harddisk ud med en SSD
En SSD-harddisk er en nyere type harddisk. Til forskel fra de almindelige harddiske, hvor data læses på en skive med en magnetisk læser, bruger en SSD-disk en anden type læser. Dette gør, at den bruger mindre strøm – og tilmed er langt hurtigere end en almindelige type harddisk.
Ved at udskifte din harddisk til en SSD, vil du opleve en verden til forskel. Både på strømforbrug og hastighed.
Slet programmer og tilføjelser du ikke bruger
På en ny enhed, det være sig PC eller MAC, ligger der ofte en række tillægsprogrammer, som du måske slet ikke har brug for. Derfor kan det være en god idé at fjerne de programmer, som du med sikkerhed ved, at du ikke kommer til at bruge.
Vil du vide mere, så kontakt IT Service Desk
Måske er det på tide med helt nyt udstyr? Hør hvordan vi kan hjælpe jer med det rigtige IT-udstyr. Vi tilbyder også mulighed for både HaaS (hardware-as-a-service) og WaaS (workspace-as-a-service).