Er jeres IT grøn?

Alene en traditionel, lokal server brænder mellem 2.000-10.000 kWh af om året alt efter størrelse. Det bliver til ca. 0,5-2 tons CO2 - og flere tusinde kroner - om året. Og oven i det kommer så også strøm til alle dine medarbejderes computere og telefoner.

Gør jeres egen IT grønnere

Men hvis du og dine kollegaer er – eller bliver – bevidste om, hvordan I bruger jeres IT mest smart og effektivt, kan der være store besparelser at hente. Ikke kun på jeres samlede CO2-udledning men også på bundlinjen.

Her på siden finder du inspiration til, hvordan din virksomhed kan begynde at gøre jeres egen IT grønnere – til gavn for din virksomhed og klimaet.

Start med at lægge en plan

Første skridt på vejen til grønnere IT er at lægge en plan. Næste skridt er så at føre den ud i livet og få dine kollegaer med på den. Skal din strategi for grønnere IT have effekt, skal den ikke bare ende i skuffen. Den skal kommunikeres ud og fortælle, hvad den enkelte medarbejdere nu skal gøre for at bidrage til en grønnere IT.

Lav en strategi for, hvordan I opnår grønnere IT

Få dine kollegaer med på ideen

Hvordan kan du gøre din virksomheds IT grønnere?

Det er ikke et spørgsmål om én ting, du skal gøre for at opnå grøn IT. Det er i stedet et miks af små og store tiltag, der tilsammen kan skabe en positiv effekt på din virksomheds klimaaftryk.

Du kan f.eks. overveje at:

Skifte fra lokale servere til stordrift i skyen

Bruge data til at energioptimere din virksomhed

Omstille til cirkulære aftaler på IT-udstyr

Købe brugt IT i stedet for nyt og sælge gammel IT

Behøver I mødes fysisk og sende så mange e-mails?

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at det koster CO2, når du og dine kollegaer pendler til og fra arbejde eller rejser på tværs af landet til diverse kundemøder. Men vidste du, at det også koster CO2 for hver e-mail du sender?

Hvis du og dine kollegaer kan omlægge jeres arbejdsvaner og gøre op med plejer, kan det også mærkes positivt på jeres klimaaftryk.

I kan f.eks. overveje at spare CO2 ved at:

Arbejde mere hjemmefra

Bruge Teams i stedet for e-mails

Miljøet er også vores Ansvar Det tager vi på os

Lasse Staunstrup Lassen

Sales Manager, IT Relation

Jan Larsen

Vice President, Sales, IT Relation

Hvad gør vi selv i IT Relation for levere grønnere IT?

Vi er ikke energirådgivere – slet ikke – men vi ved et og andet om IT. Hver dag hjælper vi kunder med at optimere og effektivisere deres IT, hvilket også ofte (indirekte) kan lede til en grønnere IT-løsning, fordi energi og ressourcer bliver brugt mere effektivt.

Og vi kigger også indad. Hver dag driver og hoster vi den daglige IT for mange kunder. Den IT forsøger vi også at gøre grønnere ved at konsolidere vores datacentre, måle vores klimaaftryk og igangsætte en række andre grønne tiltag.

Se hvad vi selv gør i IT Relation

Skal vi snakke om, hvordan du kan drive din IT smartere og grønnere?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.

Mikael Madsen

Sales Manager

+45 2226 8222

mimad@itrelation.dk mimad@itrelation.dk

Mikael Madsen

 
keyboard_arrow_up