Grøn IT

Omstil til cirkulære aftaler på IT-udstyr og spar CO2

Når det drejer sig om IT-udstyr, er der mange virksomheder, der kan indhente store klimagevinster ved at indkøbe (og udskifte) udstyret på en bæredygtig måde.

Omstil til cirkulære aftaler på IT-udstyr og spar CO2

Når det drejer sig om IT-udstyr, er der mange virksomheder, der ikke går efter de store klimagevinster, der er ved at indkøbe (og udskifte) udstyret på en bæredygtig måde. Det er ærgerligt, for potentialet er stort.

Op mod en tredjedel af elforbruget på et kontor går for eksempel til IT-udstyr. Og cirka to tredjedele af miljøbelastningen fra en pc stammer fra produktionen og affaldshåndteringen af computeren.

Men anskaffelsesprocesser er ofte komplekse, og der findes endnu ikke en mærkningsordning, der viser udstyrets miljømæssige kvalitet. Derfor får du her fire råd, der kan hjælpe din virksomhed til at vælge mere bæredygtig IT-udstyr.

Fire råd til mere bæredygtigt IT-udstyr

Indsigt i dit IT-udstyrs CO2-udledning

Kender din virksomhed ikke allerede til CO2-udledningen fra jeres IT-udstyr, er det en god ide at starte med at kortlægge, hvor stor udfordringen er – og hvilke kilder den stammer fra. Indsigt er afgørende for handling.

Strategi for dit IT-udstyr

Mange virksomheder har en klimastrategi – men inkluderer den også din virksomheds IT-udstyr? Strategien bør også inkludere overvejelser om dit IT-udstyrs livscyklus og CO2-aftryk fra produktion over distribution til brug og bortskaffelse.

Vælg leverandører og producenter, der handler bæredygtigt

Når du indkøber IT-udstyr til din virksomhed, så hav klimaet med i dine overvejelser. Hvordan er udstyrets livscyklus hos leverandøren? Gør leverandøren en særlig indsats for genanvendelse? Har du mulighed for at indkøbe udstyr fra producenter, som fremstiller produkter med en høj miljøprofil?

Vi anbefaler dig at benytte en “Hardware-as-a-Service”-løsning, der sikrer dig en bæredygtig livscyklus af din virksomheds IT-udstyr – fra anskaffelse til bortskaffelse.

Pas på genbrugsordninger, der virker for gode til at være sande

Der er mange måder at skille sig af med brugt hardware – men kun få er klimavenlige, når du kigger dem efter i sømmene. IT-udstyr som bærbare og anden elektronik indeholder en række stoffer, som skal bortskaffes på en bestemt måde for ikke at belaste miljøet.

Der findes desværre aftaler, hvor udtjent IT-udstyr sendes til udviklingslande, hvor det alligevel ender som affald på ukontrollerede lossepladser.

Skal vi snakke om, hvordan du kan drive din IT smartere og grønnere?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.

René Jeppesen

Vice President, Solutions

+45 2962 6416

rj@itrelation.dk rj@itrelation.dk

René Jeppesen

 
keyboard_arrow_up