CO2 ASSESSMENT

Kan du dokumentere, hvor meget CO2 jeres IT udleder?

Fra regnskabsåret, der starter 1. januar 2024, træder en ny EU-lov i kraft (CSRD). Det betyder, at virksomheder skal kunne redegøre for deres aftryk på miljø og samfund. Til at begynde med gælder loven kun for børsnoterede virksomheder, men over en 4-årig periode vil den blive rullet ud til også at omfatte SMV’er.

Med en CO2 Assessment får du og dine kollegaer en rapport, der dokumenterer jeres IT’s miljøpåvirkning og viser, hvor meget CO2 I kan spare ved at optimere jeres IT-setup. 

Få lovpligtig dokumentation med en CO2 Assessment

Den nye EU-lov vil få stor betydning for danske virksomheder. Derfor kan det godt betale sig at komme på forkant med kravene og gøre sig klar til at levere den dokumentation, der bliver krævet.

Med en CO2 Assessment får du og dine kollegaer en rapport, der dokumenterer jeres nuværende CO2-forbrug. Vi udregner med konkrete værktøjer den samlede CO2-udledning. Hardware, servere, storage, netværk.  

Det eneste du skal gøre, er at fortælle os om jeres udstyr. Hvad og hvor meget har I? Helt enkelt. Og så beregner vi jeres CO2 aftryk. Står al jeres udstyr hos os, behøver du endda slet ikke gøre noget.

Hvem er omfattet af EU-loven (CSRD) og hvornår?

Den nye EU-lov er vedtaget for at gøre det nemmere for investorer, borgere og andre interesserede at forstå, hvordan den enkelte virksomhed bidrager til den grønne omstilling og bæredygtigheden i samfundet. Loven bliver rullet ud i tre faser.

01

For børsnoterede virksomheder, der allerede er omfattet af direktivet om ikke-finansiel rapportering, træder CSRD i kraft fra det regnskabsår, der begynder 1. januar 2024. Det vil sige, at rapportering, som udgives fra 2025 skal følge direktivet.

02

For store virksomheder (med flere end 250 ansatte), der på nuværende tidspunkt ikke er omfattet af direktivet om ikke-finansiel rapportering, træder reglerne i kraft i det regnskabsår, der begynder 1. januar 2025. Det vil sige, at rapportering, som udgives fra 2026 skal følge direktivet.

03

For børsnoterede SMV'er, små og ikke-komplekse kreditinstitutter og captive forsikringsselskaber træder reglerne først i kraft i det regnskabsår, der begynder 1. januar 2026 og gælder således rapporter, der udgives fra 2027.

“Det er svært at bevise sine grønne fremskridt, hvis ikke man kan dokumentere sin nuværende CO2-udledning. En CO2 Assessment giver det overblik og er det helt rigtige sted at starte.”

Thomas Østergaard, Development Executive, Sales Cloud Solutions

Optimer jeres IT. Både for miljøet og bundlinjens skyld

IT udgør en stor del af mange virksomheders CO2-udledning. Men hvis du og dine kollegaer er – eller bliver – bevidste om, hvordan I bruger jeres IT mest smart og effektivt, kan der være store besparelser at hente. Ikke kun på jeres samlede CO2-udledning, men også på bundlinjen. 

Med de skyhøje energipriser er der al mulig grund til at tænke i, hvordan I kan optimere jeres IT-setup. Vores CO2 Assessment giver jer svar og belyser, hvor I med fordel kan sætte ind for at nedbringe jeres CO2 aftryk. 

Spar CO2 og undgå en skyhøj energiregning

Der er mange måder at reducere sit CO2-forbrug på og spare på energiregningen. Det vil vi meget gerne hjælpe dig med. Eksempelvis opnår mange virksomheder positiv effekt ved at: 

3 grunde til at få en CO2 Assessment

01

Få dokumentation for jeres IT’s energieffektive og miljømæssige aftryk.

02

Få svar på, hvor I kan spare CO2 og penge på energiregningen ved at optimere jeres IT-setup.

03

Få et faktuelt fundament for at opfylde jeres strategisk grønne målsætninger.

Hvor ligger du på skalaen? Din CO2 Assessment indeholder et energihjul, hvor du kan se din IT’s energieffektivitet på den anerkendte A til G-skala.

En mand holder beskyttende armen bag ryggen på en anden mand

En service tilpasset dine behov

Vi anbefaler at få gennemført en CO2 Assessment årligt. De fleste virksomheder vælger at gøre det op til aflevering af årsregnskab, men det er helt op til jer. Vi tilpasser os. Prisen tilpasser vi også efter analysens omfang, så du opnår det bedste og billigst mulige resultat.  

Klar til at kunne dokumentere, hvor meget CO2 jeres IT udleder?

Vi er klar til at hjælpe dig og dine kollegaer med at gennemføre en CO2 Assessment, der dokumenterer jeres IT’s miljøpåvirkning. Udfyld formularen, så hører du fra os. 

Thomas Østergaard

Business Development Executive

+45 23 68 81 09

thost@itrelation.dk thost@itrelation.dk

Thomas Østergaard

 
keyboard_arrow_up