Grøn IT

Køb brugt IT, og sælg det du ikke længere bruger

Køber du nyt eller brugt? Smider du ud eller til genbrug? Det har stor betydning for, hvor grøn din IT er. Se hvordan du kan købe og sælge brugt IT.

Køb brugt IT, og sælg det du ikke længere bruger

Køber du nyt eller brugt? Smider du ud eller til genbrug? Det har stor betydning for, hvor grøn din IT er. Cirka ⅔ af en computers samlede miljøbelastning stammer nemlig fra produktionen og affaldshåndteringen af den.

Men køber du brugt i stedet for nyt, og sørger du for at aflevere IT, du ikke længere bruger, til genbrug, kan du gøre det hele lidt grønnere. For måske behøver du faktisk ikke den nyeste nye model, og selvom din hardware ikke længere er god nok til dig, så er den sikkert stadig rigelig fin for andre.

Uanset om du skal bruge en computer til mails, dokumenter eller tung billedredigering, kan du højst sandsynligt finde en model på brugtmarkedet, der matcher dine behov. Det samme gælder også servere og anden hardware.

Og du behøver hverken bruge tid på at lede på Facebook Marketplace eller DBA.dk. I dag findes der flere forhandlere af brugt IT, der med egen webshop og erhvervsafdelinger, gør det nemt at finde den IT, du står og mangler. Langt de fleste sørger for, at alt teknik spiller i hardwaren, inden de sælger den videre, så du ikke skal være bekymret for at købe katten i sækken.

Sælg din gamle IT i stedet for at lade den samle støv

Har du gamle computere eller servere stående, som du af den ene eller anden grund ikke bruger? Så kan du faktisk ofte tjene en skilling på dem i stedet for bare at smide dem ud. 

Mange af de samme forhandlere, der sælger brugt IT, opkøber også IT. Alt efter specifikationer og alder på hardwaren, kan du ofte få et mindre beløb for den. Og så sørger forhandleren for at slette al data og gøre hardwaren så god som ny, så den kan få nyt liv i en anden virksomhed eller et hjem.

Skal vi snakke om, hvordan du kan drive din IT smartere og grønnere?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.

René Jeppesen

Vice President, Solutions

+45 2962 6416

rj@itrelation.dk rj@itrelation.dk

René Jeppesen

 
keyboard_arrow_up