Grøn IT

Start med at lægge en strategi

Med den rette strategi, kan du gøre din IT grønnere. Men hvordan gør du?
Få vores bud på 3 overordnede steps til, hvordan du lægger en grøn IT-strategi.

Læg en strategi for, hvordan din IT skal blive grønnere

Du ved nok godt, at du ikke kan gøre hele virksomhedens IT grøn og klimaneutral med et snuptag. Det er et langt sejt træk, der kræver en overordnet strategi for, hvad du skal gøre i morgen, næste år og om 5 år.

Men får du lagt en god strategi – og følger du den – er det ikke umuligt at gøre din IT grønnere.
 

Start med et overblik

Første skridt i din strategi bør være at skabe et overblik over, hvordan jeres CO2-regnskab ser ud i dag. Ikke kun i den daglige drift men i hele den samlede værdikæde fra indkøb til færdigt produkt.

Det bliver hurtigt et kompleks regnestykke, men der findes heldigvis en række værktøjer, der kan hjælpe dig. Bruger du f.eks. Azure kan du med Microsoft Sustainability Calculator se, hvordan din IT-infrastruktur påvirker klimaet og identificere nye indsatser, der kan nedbringe din virksomheds CO2-udledning.

Læg en strategi for, hvordan din IT skal blive grønnere

Skal I købe brugt IT-udstyr? Aflevere brugt hardware til genbrug? Rykke op i skyen? Købe strøm fra grønne energikilder? Mulighederne for at gøre jeres IT lidt grønnere er mange, men hvilke tiltag passer til din virksomhed?

Udvælg de tiltag, der giver mening for din virksomhed her og nu og dem, du kan implementere hen ad vejen.

Læg en plan for, hvad det helt konkret kommer til at betyde af ændringer i din og dine kollegaers hverdag. Suppler den overordnede strategi med konkrete eksempler på, hvordan dine kollegaer skal agere, hvis jeres IT skal blive grønnere. Skal I til at ændre jeres rutiner, måske bruge helt nye systemer eller kommer I slet ikke til at mærke nogen forskel i hverdagen?

Køb kompensation for det du ikke kan reducere

Selvom der er mange områder, hvor du nok godt kan reducere dit klimaaftryk, vil der nok også være steder, hvor du ikke kan undgå at udlede CO2. Men det betyder ikke, at du ikke kan gøre noget for at minimere dit klimaaftryk.

Der findes i dag en lang række klimakompensationsprojekter, du kan støtte. De fjerner ikke din CO2-udledning, men de kan minimere konsekvensen af den.

Skal vi snakke om, hvordan du kan drive din IT smartere og grønnere?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.

René Jeppesen

Vice President, Solutions

+45 2962 6416

rj@itrelation.dk rj@itrelation.dk

René Jeppesen

 
keyboard_arrow_up