Grøn IT

Minimer CO2 med Remote Working og digitale redskaber

Dét, at vi kan samarbejde virtuelt, betyder meget for den grønne omstilling. Derfor er det oplagt at gentænke måden, vi samarbejder på og vores transportbehov.

Minimer CO2 med Remote Working og digitale redskaber

For langt de fleste virksomheder blev Remote-arbejdspladsen en realitet, da coronakrisen lukkede landet ned. Digitale værktøjer og nye platforme blev taget i brug.

Teknologisk har Remote-mulighederne være tilgængelige længe f.eks. med Microsoft Teams, men først nu har mange virksomheder for alvor fået øjnene op for dem. Og de har oplevet, at det er nemt at tilbyde medarbejderne at arbejde hvor som helst – når som helst.

Dét, at vi kan samarbejde virtuelt, betyder meget for den grønne omstilling. Fakta er nemlig, at vi danskere udleder 2,6 mio. tons CO2 om året alene ved at pendle frem og tilbage fra arbejdspladsen. Det svarer til 179.310 danskeres årlige CO2-udledning. Og på forretningsrejser med fly udleder vi ca. 3 mio. tons CO2 om året.

Derfor er det oplagt at gentænke måden, vi samarbejder på. Og overveje medarbejdernes transportbehov i fremtiden ved for eksempel at bruge de nye digitale kommunikations- og samarbejdsværktøjer. Det vil både være til fordel for forretningen, medarbejderne og klimaet.

Fire områder du kan opnå CO2-besparelser på med Remote Working

Tilbyd hjemmearbejdspladser

Skær ned på medarbejdernes kørte kilometer ved at tilbyde hjemmearbejdspladser flere gange om ugen. Tilbyd Remote Working og giv adgang til virtuelle samarbejds- og kommunikationsværktøjer som f.eks. Microsoft Teams.

Book flere møder online

Erstat forretningsrejser med fly til online møder – udnyt de teknologiske muligheder for virtuelle videomøder, workshops og whiteboards med Microsoft Teams. Det vurderes f.eks. at de danske virksomheder kan spare, hvad der svarer til op mod 300.000 tons CO2 om året, hvis det lykkes at reducere antallet af forretningsrejser med fly med blot 10 procent.*

Send færre e-mails

Når vi sender e-mails, udleder vi også store mængder CO2. Minimer udslippet fra arbejdsrelaterede e-mails ved at bruge gruppechat, onlinemøder og -kald. Og skab en kultur, hvor du primært kun sender nødvendige e-mails.

Begræns papirforbruget

Minimer CO2-udslippet ved at begrænse papirforbruget. Del i stedet dokumenter og filer online i fil- og dokumenthåndteringssystemer som Microsoft Sharepoint.

*Microsoft Danmark – Tech Action

Skal vi snakke om, hvordan du kan drive din IT smartere og grønnere?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.

René Jeppesen

Vice President, Solutions

+45 2962 6416

rj@itrelation.dk rj@itrelation.dk

René Jeppesen

 
keyboard_arrow_up