Grøn IT

Hvad gør vi selv i IT Relation for levere grønnere IT?

Hos IT Relation måler vi vores klimaaftryk, forpligter os til at tænke grønnere og iværksætter en række tiltag for at kunne levere grønnere IT til dig.

Vi ved, at vi er en del af en branche, der globalt set bruger meget strøm, og dermed også potentielt set udleder meget CO2. Men vi gør også, hvad vi kan for at være en del af løsningen på selv samme udfordring.

Selvom vi er en IT-servicevirksomhed uden produktion og med en (forholdsvis) lav miljøpåvirkning, skal vi hele tiden tænke over, hvordan vi kan minimere CO2-udslippet. Derfor måler vi vores klimaaftryk og forpligter os til at tænke grønnere bl.a. med følgende tiltag:

Konsolidering af datacentre

Vi konsoliderer løbende vores datacentre og har de seneste 2 år lukket 8 datacentre. Og vi planlægger at lukke yderligere 5 i løbet af næste år.

100% CO2-neutralt datacenter setup

Vores datacenter setup (hos Interxion) er 100% CO2-neutralt. Interxions datacenter er forsynet med (certificeret) grøn strøm, og vores IT-udstyr hos Interxion udleder ikke CO2.

Strømbesparende tiltag i datacentre

Vi arbejder løbende på strømbesparende tiltag i vores datacentre – f.eks. udskiftning af forsyning, kølere og fremføringsveje.

Jordkøling på vores lokationer

Vores co-location partnere har fokus på energiforbruget og gør brug af jordkøling i stedet for strømforbrugende chillere.

Udskiftning til energibesparende IT-udstyr

Vi udskifter løbende (udfaset) IT-udstyr, servere og storage-systemer til mere energieffektive løsninger. Udfaset IT-udstyr leverer vi til en IT-partner, der sikrer, at udstyret bliver genanvendt eller bortskaffet miljømæssigt korrekt.

Opkøb af brugt IT

Vi sælger ikke kun IT. Vi køber det også gerne tilbage igen, når du er færdig med at bruge det. Du skal blot pakke den brugte IT ned, så sørger vi for afhentning, prisoverslag og sletning af data - og sådan kan IT du ikke bruger længere få nyt liv i andre virksomheder og sammenhænge.

Remote Work minimerer også vores CO2-udledning

Vi har gjort Remote Working til en del af vores arbejdskultur, hvor vi arbejder med forskellige tiltag for at minimere CO2.

01

Flere møder på Teams

Vi opfordrer medarbejderne til at afholde møder på Teams, når det kan erstatte et fysisk møde.

02

Fildelingsplatforme i skyen

Vi stiller fildelingsplatforme i skyen til rådighed for medarbejderne (SharePoint og OneDrive), så vi kan spare CO2 ved at dele filer i stedet for at gå på en server eller sende en e-mail.

03

Teams og Yammer i stedet for e-mails

Vi opfordrer medarbejderne til at bruge Teams og Yammer til kommunikation frem for at sende e-mails.

04

Mulighed for hjemmearbejde

Vi giver medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra i det omfang de ønsker, og det giver mening for opgaverne.

05

Samkørsel

Vi minimerer transport mellem vores lokationer ved at arrangere samkørsel på vores kommunikationsplatform Yammer.

Skal vi snakke om, hvordan du kan drive din IT smartere og grønnere?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.

René Jeppesen

Vice President, Solutions

+45 2962 6416

rj@itrelation.dk rj@itrelation.dk

René Jeppesen

 
keyboard_arrow_up