Grøn IT

Brug Teams i stedet for e-mails og udled mindre CO2

Du kan ikke kun spare CO2 ved at lade bilen stå. Vidste du, at du også ofte kan spare CO2 ved at sende færre mails og bruge fx Microsoft Teams i stedet?

Det kommer nok næppe som nogen overraskelse for dig, at du kan spare både transporttid og CO2 ved at lade bilen stå og tage et møde online i stedet for at mødes fysisk. Men vidste du, at du også ofte kan spare CO2 ved at sende færre mails og bruge fx Microsoft Teams i stedet?

Så meget CO2 koster en e-mail

Det kræver strøm til både computere og servere at sende mails frem og tilbage, og det koster (stadig) CO2 at producere meget af den strøm. Selv en simpel kort e-mail resulterer i en udledning omkring 100 gram CO2, og smider du en vedhæftning på mailen, så stiger udledningen 3 gange til 300 gram CO2. Og når en medarbejder i fx servicesektoren modtager og sender 126 mails på en dag, bliver det hurtigt til mange kilo CO2 - hver dag.

Ja, faktisk er arbejdsrelaterede e-mails i servicesektoren alene årsag til udledning af 88.000 tons CO2 om året. Det svarer til mere end 6.000 danskeres årlige CO2-udledning.*

Brug i stedet Teams og få flere fordele

Skifter du og dine kollegaer i stedet de klassiske mails ud med chat, opkald og online møder på fx. Microsoft Teams, kan I reducere jeres energiforbrug uden det går udover jeres effektivitet - tværtimod.

For med dedikerede samarbejdsplatforme som Microsoft Teams kan I samle al kommunikation ét sted, organisere filer og samarbejde på tværs og på distancen i realtid. Og I kan minimere behovet for at e-mails og transport.

Men hvor meget CO2 udleder det så at kommunikere via Teams?

Den daglige skriftlige kommunikation frem og tilbage via chatten kræver ikke nær så meget serverplads, som hvis den samme kommunikation foregik via e-mails. Derfor kræver det også mindre energi og udleder dermed mindre CO2 – men præcis hvor meget mindre er der ikke tal på endnu.

Men det er der på online møderne. Dem har en række amerikanske forskere kigget nærmere på og udregnet, hvor meget CO2 de udleder. Og det svinger fra 150 til 1.000 gram CO2 for en times videokonference. Men slukker man kameraet kan man reducere det med op til 96%.**

Og uanset om kameraet er tændt eller ej, så vil det ofte stadig koste mindre CO2, end hvis du - og dine kollegaer - i stedet sætter jer i bilen og kører til et fysisk møde. For til sammenligning udleder en bil i gennemsnit 2.352 gram CO2, for hver liter benzin den brænder af.

*Microsoft Danmark – Tech Action
**DR.dk - Hjælp klimaet og sluk kameraet: Uden video udleder dine onlinemøder 96 procent mindre CO2

Skal vi snakke om, hvordan du kan drive din IT smartere og grønnere?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.

René Jeppesen

Vice President, Solutions

+45 2962 6416

rj@itrelation.dk rj@itrelation.dk

René Jeppesen

 
keyboard_arrow_up