Grøn IT

Sådan kan du og dine medarbejdere reducere jeres CO2

Det er nok de færreste, der tænker over deres IT CO2-aftryk i løbet af en arbejdsdag. Men sætter du det på agendaen, kan du og dine medarbejdere gøre en forskel.

Sådan kan du og dine medarbejdere være med til at gøre en klimaforskel

Det er de færreste medarbejdere, der tænker over deres eget IT CO2-aftryk i løbet af en arbejdsdag. Og det kan du måske heller ikke forvente, hvis du ikke har sat det på agendaen i din virksomhed. Derfor bør din virksomhed klæde medarbejderne på til en grønnere IT-adfærd.

Træn dine medarbejdere i grøn IT-adfærd og minimer CO2-udslip

Fakta er nemlig, at op til 20 % af energiforbruget på arbejdspladser går til IT-udstyr, der er tændt men ikke i brug. Samtidig udleder danske virksomheders e-mail forbrug alene 88.000 tons CO2 årligt. Det svarer til mere end 6.000 danskeres årlige CO2-udledning. Det er blot få ud af flere CO2-fakta, som er værd at arbejde på at nedbringe.

Er du og dine medarbejdere klædt på til grøn IT-adfærd? Her er nogle ideer til, hvordan du kan sætte grøn IT-adfærd på agendaen i din virksomhed.

Fire grønne IT-tiltag

Lav informationskampagner

Med informationskampagner kan du synliggøre miljømæssige fakta som for eksempel CO2-udledning ved e-mails, tændt IT-udstyr (der ikke er i brug). Du kan også sørge for remindere eller sætte timere på medarbejdernes skærme om at slukke skærmen, når de lukker computeren ned.

Uddan dine medarbejdere

Træn dine medarbejdere i IT-udstyr og digitale værktøjers muligheder – sådan at medarbejderne kender til klimavenlige funktioner og indstillinger. Træn for eksempel dine medarbejdere i standby- og strømbesparende funktioner.

Skab grønne IT-retningslinjer

Lav grønne IT-politikker i forhold til områder i dagligdagen, hvor du og ledelsen stiller krav om grøn IT-adfærd. Du kan for eksempel stille krav om, at dine medarbejdere sender links i stedet for filer, da det sparer serverplads og dermed strøm..

Og måske kan du selv være med til at påvirke, hvilket elselskab din virksomhed får strøm fra. Anbefal et elselskab, der leverer grøn strøm fra f.eks. vindmøller, turbiner eller solceller.

Gå foran i ledelsen

Skal du og din virksomhed lykkes med en grønnere IT-profil, er det afgørende, at ledelsen bakker op og går forrest i de grønne tiltag. Ellers bliver det svært at få medarbejderne til at handle.

Vi anbefaler, at du i samarbejde med ledelsen og evt. eksterne rådgivere udarbejder en strategi for bæredygtighed med KPI’er for, hvad du vil opnå hvornår. Her er det væsentligt, at din virksomheds IT indgår som et indsatsområde. Vi hjælper dig gerne med at tænke grøn IT ind i din virksomheds bæredygtighedsstrategi.

Skal vi snakke om, hvordan du kan drive din IT smartere og grønnere?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.

René Jeppesen

Vice President, Solutions

+45 2962 6416

rj@itrelation.dk rj@itrelation.dk

René Jeppesen

 
keyboard_arrow_up