Hør mere om Hverdagens IT Superhelte

Hvor grøn er din virksomheds IT?

Har du styr på CO2-udledningen af dit IT-setup? Og har du overvejet, om du kan gøre din virksomheds IT grønnere? Lad os hjælpe dig med at få en grønnere IT-profil, der sparer dig CO2 og øger din konkurrenceevne.

Hør hvordan

5 anbefalinger til at gøre din virksomheds IT grønnere

Du gør typisk ikke dit IT-setup klimavenligt fra den ene dag til den anden. Det er en proces, der starter med at gøre status og kigge på potentialer. Vi har her samlet nogle af de områder, du med fordel kan kigge nærmere på for at få et grønnere IT-setup.

Overvejer du at flytte din virksomheds data og workloads til Cloud-tjenester, er CO2-besparelser en ekstra god grund til at gøre det. 

Det traditionelle serverrum er ofte lidt af en energisluger. Mange on-premise servere klargøres til en for stor kapacitet og har kun en udnyttelsesgrad på under 20 %. Det er spild af energi. 

Vores anbefaling er derfor at gå Microsoft Cloud-vejen, hvor du særligt kan opnå CO2-besparelser indenfor 4 hovedområder:

 • Operationel effektivitet – stordriftsfordele og højere IT-driftssikkerhed
 • IT-udstyrseffektivitet – specialiseret IT-udstyr kan reducere elektricitetsforbrug
 • Infrastruktureffektivitet i datacentre – opnå̊ bedre PUE (Power Usage Effectiveness) end de traditionelle entreprise datacentre. 
 • Bæredygtig energi – ved at konsolidere elektricitetsbehovet fra on-premise datacentre til Cloud bliver det muligt at storindkøbe grøn energi

Hør mere om Cloud og CO2-besparelser

Der er et stort potentiale i at udnytte data og nye smarte teknologier som BI, AI, Machine Learning og IoT til at forudsige, styre, overvåge, beregne og regulere processer, der kan sænke energiforbruget. 

Det kan lyde stort og forkromet, men det behøver det ikke at være. Du har formentlig allerede de data, du har brug for at kunne energioptimere. Det kræver blot, at du bygger videre eller oven på din platform med de nye intelligente teknologier.

 

Med klimaet (og coronakrisen) i baghovedet er det oplagt at gentænke måden, vi arbejder på. Er det nødvendigt, at alle medarbejdere møder fysisk ind på arbejdspladsen hver dag?

Fakta er nemlig, at vi danskere udleder 2,6 mio. tons CO2 om året alene ved at pendle frem og tilbage fra arbejdspladsen. Det svarer til 179.310 danskeres årlige CO2-udledning. 

Med digitale kommunikations- og samarbejdsværktøjer som f.eks. Microsoft Teams og Sharepoint er det blevet nemmere at arbejde Remote. Og alene det at tilbyde medarbejdere Remote Working (lidt oftere) vil reducere din virksomheds CO2–udledning markant.

Vil du vide mere om Microsoft Teams?

Så se webinaret her og få en gennemgang af Teams – det ultimative værktøj til Remote samarbejde.

Se Teams-webinar her

Der er store klimagevinster at hente ved at indkøbe (og udskifte) din virksomheds IT-udstyr på en bæredygtig måde. 

Men anskaffelsesprocesser er ofte komplekse, og der findes endnu ikke en mærkningsordning, der viser udstyrets miljømæssige kvalitet. Så derfor bør du være vågen, når du indkøber IT-udstyr. 

Her er vores bedste råd til at vælge mere bæredygtigt IT-udstyr.

 • Indsigt i dit IT-udstyrs CO2-udledning
 • Strategi for dit IT-udstyr 
 • Vælg leverandører og producenter, der handler bæredygtigt 
 • Pas på genbrugsordninger, der lyder for godt til at være sande

Det er de færreste medarbejdere, der tænker over deres IT CO2-aftryk i løbet af en arbejdsdag. Du bør derfor klæde dine medarbejderne på til en grønnere IT-adfærd. 

Her er nogle ideer til, hvordan du kan sætte grøn IT-adfærd på agendaen hos dine medarbejdere.

 1. Lav informationskampagner i virksomheden, hvor du synliggør miljømæssige fakta som for eksempel CO2-udledning ved e-mails og tændt IT-udstyr (der ikke er i brug). 
 2. Uddan dine medarbejdere i IT-udstyr og digitale værktøjers muligheder – sådan at medarbejderne kender til klimavenlige funktioner og indstillinger. 
 3. Udarbejd retningslinjer (politikker) i forhold til områder i dagligdagen, hvor du og ledelsen stiller krav om grøn IT-adfærd.

Guide til grøn IT

5 anbefalinger til at gøre din virksomheds IT grønnere

Tiden er grøn. Som forbrugere har vi set effekten af vores klimahandlinger under corona-krisen. Luftforureningen over byer forsvandt, og nye landskaber blev synlige på bare få måneder. Alt tyder på, at vi kommer til at handle mere bæredygtigt fremover.

Derfor har vi lavet denne guide til dig. I den får du inspiration til, hvordan du kan arbejde med at reducere dit IT-setups CO2-udslip og få en endnu grønnere profil.

Få din guide her

Miljøet er også vores ansvar.
Det tager vi på os

 

Som en service- og IT-virksomhed uden produktionssteder er vores miljøpåvirkning (forholdsvis) lav. Men det betyder ikke, at vi ikke skal gøre det bedre. Tværtimod. Vi forpligter os løbende til at reducere vores CO2-udslip. 

Det gør vi blandt andet ved:​

At konsolidere og optimere vores datacentre. Sidste år lukkede vi 3 datacentre og i år har vi planlagt at lukke yderligere 8

At måle energiforbruget i vore datacentre og udvikle tiltag, der minimerer CO2-udslippet.

At tilbyde medarbejderne Remote Working, minimere antallet af fysiske møder og arrangere samkørsel

At udskifte og investere i IT-udstyr med lavere energiforbrug

Siden 2019 er vi desuden begyndt at måle virksomhedens klimaaftryk. Det skærper vores fokus og gør, at vi hele tiden er bevidste om at igangsætte initiativer, der minimerer vores påvirkning.

Vil du have en grønnere IT-profil?

Lad os tage en status og hjælpe dig videre på vejen mod et grønnere IT-setup og en konkurrencedygtig forretning.

Kontakt os

René Jeppesen

Solution Director

+45 2962 6416

rj@itrelation.dk E-mail

René Jeppesen

Bliv ringet op

 
keyboard_arrow_up