IT-løsninger til alle typer virksomheder

Der findes et hav af forskellige IT-løsninger på markedet. Mange af dem er vidt forskellige, andre er meget ens. Her på siden vil vi guide dig gennem de IT-løsninger, du oftest vil støde på (og få brug for).

Hvad er en IT-løsning?

Ordet IT-løsning er så tilpas bredt, at det kan dække over næsten hvad som helst. Skal man alligevel prøve at snævre det lidt ind, består en IT-løsning oftest af flere IT-produkter. Det kan være alt fra hardware, software og serverplads til IT-support og IT-konsulenter.

Oftest vil en IT-leverandør samle flere relaterede IT-produkter i én pakkeløsning, som du så skal betale én samlet pris for. Det gør det nemmere, fordi du ved, at de IT-produkter, du køber, spiller sammen. Ofte vil der også være en eller anden form for samlerabat sammenlignet med, hvis du købte de samme produkter og services enkeltvis.

Hvor skal dataene i din IT-løsning placeres?

En af de IT-løsninger, der findes (rigtig) mange udbydere af, er løsningen på, hvor din virksomheds data skal placeres. Altså hvor serveren skal stå.

Overordnet set er der tre kategorier af denne slags IT-løsninger.

 1. En on-premise-løsning
  Den mest “gammeldags” løsning af de tre er en on-premise løsning. I den løsning står din server på din virksomheds adresse. Typisk gemt væk i et hjørne eller i et dedikeret rum.

  Fordelen ved denne løsning er, at du altid ved præcis, hvor dine data befinder sig. Men får du pludselig brug for mere serverplads, kan det være dyrt at opgradere. Derfor bliver mange lokale servere ofte overdimensionerede fra starten, hvilket betyder større driftsomkostninger end nødvendigt.
   
 2. En hosted løsning
  Vil du gerne slippe for alt, der hedder vedligehold samt andre bekymringer omkring din server, kan du vælge en hosted IT-løsning. Her lejer du plads på en IT-leverandørs server, men kan stadig tilgå alle dine data via en netværksforbindelse.

  Fordelen ved denne løsning er, at du slipper for alle bekymringer omkring dimensionering, drift og vedligehold af serveren. Det er din IT-leverandørs hovedpine, ikke din. Og du ved ofte stadig, hvor dine data ligger rent fysisk, eller også gør din leverandør.

  Skulle du en dag beslutte dig for at skifte hosting-leverandør, kan der være lidt udfordringer, i og med dataene skal flyttes rent fysisk.
   
 3. En cloud-løsning
  Endelig er der også cloud-løsningen, der på mange måder minder om den hostede IT-løsning. I en cloud-løsning vil man dog i stedet leje serverplads hos en noget større leverandør, eksempelvis Microsoft.

  Fordelen ved en cloud-løsning er, at den er designet til at være tilgængelig altid - men selvfølgelig stadig være sikker. Du kan altså nemt tilgå din virksomheds data uanset, om du sidder på kontoret, derhjemme, i toget eller i sommerhuset - både fra din computer, tablet og mobil.
  Med en cloud-løsning kan du ofte skrue op og ned for serverplads og andre services på månedsbasis. Det giver en langt mere agil IT-løsning, der altid passer til dit behov og din økonomi.
  I en cloudløsning er det dog lidt sværere at vide præcis, hvor dine data ligger rent fysisk. Den kan nemt ligge i et eller flere store datacentre rundt om i verdenen. Arbejder du f.eks. med følsomme personoplysninger, skal du her være opmærksom på de regler, der gælder for opbevaring af data uden for EU’s grænser.

Er du i tvivl om, hvilken IT-løsning, der passer til dig? Læs mere om de forskellige fordele og udfordringer her

Hvilke IT-løsninger tilbyder IT Relation?

Hos IT Relation kan vi levere IT-løsninger, der passer til alle typer virksomheder. Uanset hvor store eller små dine IT-behov må være.

Vi leverer ikke kun IT-udstyr men også hele løsninger inden for IT-hosting, IT-sikkerhed og IT-support. Og vi tænker det gerne ind i en større eller som et led i outsourcing af din IT.

Udgangspunktet for vores IT-løsninger er altid at forbedre din forretning. Vi tilpasser vores IT-løsninger, så den passer til din forretning – ikke omvendt.

Hvilken IT-løsning kigger du efter?

Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi kan matche dine IT-behov.

 
keyboard_arrow_up