IT-strategi.
Din vej til et effektivt IT-setup

IT fylder mere og mere hos danske virksomheder. Derfor er en god IT-strategi også blevet mere relevant, end den var for blot 5 år siden.

Hvad er en IT-strategi?

En IT-strategi er en plan for, hvordan din virksomhed i samarbejde med virksomhedens forretningsmål skal prioritere investeringer i IT-løsninger. Strategien skal hjælpe dig med, at reducere din virksomheds produktionsomkostninger og effektivisere arbejdsprocesserne.

Kort sagt: En IT-strategi fortæller dig, hvor der skal strammes op på IT-fronten, og hvor du bedst bruger dine penge.

Hvordan kommer jeg i gang?

En succesfuld IT-strategi kan ikke stå alene. Den skal matche din virksomheds forretningsmål. Gør den ikke det, får du ikke det optimale ud af strategien. I værste fald kaster du penge ud af vinduet på dyrekøbte IT-løsninger, som din virksomhed slet ikke har brug for. 

Sådan planlægger du en god strategi

Planlægning, planlægning, planlægning. De 3 vigtigste ord, når det gælder en god IT-strategi.

Det første du skal gøre er at kortlægge, hvordan strategien skal understøtte din virksomheds mål i dine forskellige afdelinger.

Måske er forbindelsen til internettet sløvt? Måske mangler økonomiafdelingen et automatisk faktureringssystem? Måske har salgsafdelingen brug for et system til at håndtere arbejdet med kundeemner? Eller måske kniber det med den interne kommunikation?

Mulighederne er mange, når det gælder IT-systemer, der skal understøtte din forretning. Så hvor skal du starte?

Her får du en IT-strategi-skabelon på 7 steps, som hjælper dig til at udarbejde en strategi, der giver resultater på bundlinjen.

Step 1: Forretningsmål og IT-systemer

Første step er at udarbejde en prioriteret liste med forretningsmål samt et overblik over, hvilke IT-systemer de enkelte mål kræver.

Step 2: Nuværende IT-løsning

Næste trin er at klarlægge, hvilke IT-systemer din virksomhed bruger i dag, og hvordan de fungerer.

Virker jeres nuværende systemer, som de skal? Eller er det nødvendigt at opgradere eller skifte til nyt? Måske er der områder i jeres forretning, hvor I stadig gør tingene manuelt?

Step 3: Krav til IT-opsætning

Med step 1 og 2 har du fået et overblik over din virksomheds IT-behov. Her i step 3 skal du kigge på, hvilke IT-systemer (og måske også IT-leverandører), der kan løse dine IT-udfordringer.

Opsæt gerne en liste med krav til IT-løsningerne, og hvilket økonomisk råderum din virksomhed har til hvert område.

Step 4: Vælg IT-løsning

Med listen fra step 3 kan du nu prioritere og vælge det IT-setup, din virksomhed har behov for. Det er vigtigt, at du både software- og hardwaremæssigt vælger de IT-løsninger, der matcher din forretning.

Step 5: Gør-det-selv eller eksperthjælp?

Med udgangspunkt i din prioriterede liste fra step 4 kan du nu vurdere, om din virksomhed har kompetencerne og ressourcerne internt til at udføre, implementere og vedligeholde den valgte IT-løsning. Eller om I skal have eksperthjælp ude fra?

Step 6: Brug IT-strategien

Når IT-løsning (og måske IT-leverandør) er valgt, er der stadig meget at gøre. Du skal nu lave en plan for implementeringen af IT-strategien.

Hvem gør hvad, hvornår? Du har måske medarbejdere, der skal oplæres? Måske der er behov for IT-support? Hvornår skal de enkelte IT-systemer aktiveres? Og hvem følger op løbende?

Step 7: Mål på effekten

Din IT-strategi skal ikke bare lægges i skuffen. Du skal nu klargøre, hvilke resultater din virksomhed skal opnå med den nye strategi og hvornår.

Det kan fx være, at salgsafdelingen skal forbedre deres svartider markant med det nye IT-system. Eller at din virksomhed skal opleve mindre nedetid på grund af ustabile IT-systemer.

Klare mål for strategien er den bedste vej til succes og en grøn bundlinje.

Hvorfor lave en IT-strategi?

En IT-strategi er vigtig, fordi:

  • Den skaber overblik over din nuværende IT-opsætning og dens levetid
  • Den sikrer, at du køber og bruger de rette IT-systemer
  • Den beskriver, hvordan du smertefrit introducerer nye programmer og systemer for dine medarbejdere
  • Den giver overblik over, om din virksomhed udnytter teknologierne optimalt

IT-strategi med forretning først

Omdrejningspunktet for vores arbejde er, hvordan vi kan optimere din forretning med IT. Derfor starter vi altid med at identificere de områder, hvor IT kan understøtte dit vækstpotentiale, før vi udvikler en løsning.

En IT-strategi handler ikke kun om at vælge de rette IT-systemer og den rette IT-infrastruktur. Det handler i allerhøjeste grad også om at optimere din virksomheds forretning og bundlinje.

Spørger du os, skal en IT-løsning tjene mere til din virksomhed, end den koster.

Brug for hjælp til en effektiv IT-strategi?

Lad os snakke om, hvordan en digital strategi kan skabe værdi for din forretning.

Lasse Staunstrup Lassen

Sales Manager

+45 2334 9695

lalas@itrelation.dk lalas@itrelation.dk

Lasse Staunstrup Lassen

 
keyboard_arrow_up