Hør mere om Hverdagens IT Superhelte

Digital transformation. Grundlaget for en bedre forretning

Hvis du ikke har styr på digital transformation, kan det betyde unødvendige udgifter, cementerede arbejdsprocesser og i sidste ende kan det forringe virksomhedens konkurrenceevne og gøre jer uattraktive for kunder og samarbejdspartnere. 

Digitalisering som en altafgørende faktor

Selvom digital transformation kan virke som et trættende buzzword, er det i dag en afgørende faktor, som alle virksomheder skal tage højde for i deres måde at drive forretning. For det sidste en virksomhed ønsker er at miste alle sine markedsandele, fordi man ikke omstillede sig i tide. Måske du også husker tilfældet med Blockbuster?

Hvad er digital transformation?

Digital transformation betyder helt grundlæggende at udnytte digitale værktøjer til at skabe bedre resultater i en virksomheds forretningsaktiviteter.

I mange brancher bliver eksisterende virksomheder i stigende grad presset af nye virksomheder, der er ”født digitale” og dermed har en forretningsfordel i en verden, der i stigende grad er digital.  Derfor er det vigtigt at tage aktivt stilling til virksomhedens digitale transformation. 

I dag er digitalisering en faktor, der påvirker alle sektorer og den måde vi arbejder, kommunikerer og sælger. Hvad kan digital transformation så bruges til? Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, men en god digital transformation er naturligvis tilpasset din virksomhed og tager udgangspunkt i jeres digitale strategier og road maps.

Læs hvordan IT Relation kan hjælpe jer med bl.a. digitaliseringsstrategi, CRM-strategi, intelligent telefoni, Azure og cloud.

Digital transformation er til dig, der gerne vil:

  • Minimere omkostninger
  • Øge indtjening
  • Reducere sårbarhed
  • Øge konkurrenceevne
  • Optimere beslutningsgrundlag
  • Øge medarbejdertilfredshed

Konkrete gevinster og værdi for virksomheden

IT Relation har hjulpet mange virksomheder med at gennemgå deres digitalisering, optimere den og opnå én eller flere af ovennævnte konkrete gevinster. Skal vi også hjælpe dig videre med digital transformation, så det giver mest værdi for din forretning?

Sådan kommer du i gang 

Ofte bliver digital transformation fremstillet som en omfattende omvæltning af hele organisationen, som kræver et helt nyt, intensivt fokus, nye kompetencer, gennemgribende forandringer af infrastruktur, optimering af it-systemer, store investeringer osv.

Men det behøver ikke være så kompliceret. Hos IT Relation kan vi hjælpe dig godt i gang med de områder, der har stor effekt, og hvor det er let at komme i gang. Det er f.eks.:

 

Arbejdsprocesser

Virksomhedens arbejdsprocesser er ét af de områder, hvor digitalisering kan hjælpe i alle dele af en virksomhed. På den måde kan du både effektivisere samt opnå bedre kvalitet og struktur i arbejdet.

Vidensdeling og samarbejdsportaler

Al virksomhedsdrift handler i sidste ende om at samarbejde – med kolleger, leverandører, kunder, og om at dele viden. Digitaliseringsværktøjer skaber mulighed for at dele informationer sikkert og giver mulighed for at samarbejde på tværs af afdelinger, lokationer eller landegrænser på nye måder.

Business Intelligence

Business Intelligence (BI) er et begreb som mange nok forbinder med økonomisk afrapportering – nøgletal og finansielt overblik. Men det er i dag meget mere end det. Det handler om, hvordan du kan gøre det nemmere for dig og dine medarbejdere at indsamle relevante data og konvertere dem til brugbar og tilgængelig viden. Så I kan træffe bedre beslutninger, der baserer sig på forretningsindsigt – og ikke mavefornemmelser.

Du kan læse mere om, hvordan BI praktisk og konkret kan hjælpe din virksomhed i e-bogen ”Sådan finder du værdien af alle dine data”.

Er digital transformation kun for store virksomheder?

Bestemt ikke! Hele begrebet digital transformation er udsprunget af, at små virksomheder udnyttede fordelene i digitale værktøjer til at presse større og mere etablerede konkurrenter.

Alle typer og størrelser af virksomheder vil kunne drage nytte af de værktøjer og begreber, som indgår i digital transformation. Der er gode eksempler på mindre virksomheder, der enten har gennemgået en succesfuld digital transformation eller har taget de første skridt på den digitale rejse.

3 gode grunde til digital transformation

Der er rigtig gode grunde til at komme i gang med den digitale rejse, hvis man skal tro eksperterne i disse tre undersøgelser:

Digitalt Vækstpanel vurderer, at Danmark kan opnå en gevinst på 87 mia. kr. i 2025, hvis vi i højere grad udnytter de digitale muligheder. Ca. 33 mia. af den gevinst vil tilfalde erhvervslivet.

En undersøgelse fra CBS viser, at i virksomheder med fokus på investeringer i digitalisering stiger produktiviteten 2,4 % hurtigere om året.

Og PwC har også i en undersøgelse vist, at digitalisering i små og mellemstore virksomheder bidrager positivt til omsætningsvæksten.

Skal vi hjælpe dig?

Hos IT Relation har vi stort fokus på digital transformation. Vi har en hel hær af IT-konsulenter, der ikke laver andet. Året rundt. Og de kan også hjælpe din digitale rejse i gang eller godt videre.

Vi kan levere både værktøjerne og strategien alt afhængig af, om du er en gør det selv-mand, eller om du vil have en totalentreprise?

Vi kan levere de digitale værktøjer, men vi kan også være mere end bare en IT-leverandør og hjælpe dig med alt fra den langsigtede digitaliseringsstrategi til den praktiske implementering. Hvor meget vi skal klare, og hvor meget du selv vil stå for, er helt op til dig.

 

Lad os tage en uforpligtende snak

Hør om dine muligheder for digital transformation og din (gen)vej til vækst.
 

Kontakt os

Flemming Jørgensen

Solution Manager

smartphone+45 3126 5702

flj@itrelation.dk mailE-mail

Flemming Jørgensen

Bliv ringet op 

 
keyboard_arrow_up