Når IT-hjulene aldrig må stå stille

Da Busselskabet Aarhus Sporveje satte jagten ind på en fremtidig hosting-partner, stod kravet om fleksibilitet øverst på ønskesedlen.

IT-udfordringen

IT-afdeling ville selv bevare administratorrettigheder for at kunne sikre hurtig betjening af brugerne fra dag til dag.

Valget af IT Relation betød udviklingen af et helt nyt setup med friheder, der ikke normalt følger med en hostingløsning.

Hos Busselskabet Aarhus Sporveje kører busserne fra tidlig morgen til sen aften. Selv den mindste driftsforstyrrelse kan betyde forsinkelser. Derfor var det vigtigt med et setup, der rakte ud over den almindelige support fra kl. 7-18. Busselskabet Aarhus Sporveje har en række IT-kompetencer i huset, som betyder, at de gerne selv vil have fingrene i teknikken. Blandt andet ved at have adgang til koder og servere.

For os giver det en afgørende fleksibilitet. Vi kan selv håndtere små udfordringer i hverdagen.

— Thomas Rønne Pedersen, IT-strateg hos Busselskabet Aarhus Sporveje

Med kundens egne ord

Thomas Rønne Pedersen, IT-strateg hos Busselskabet Aarhus Sporveje, fortæller: ”Support i normal åbningstid er ikke nok i vores verden, hvor der nemt kan opstå en uforudset situation, som vi gerne selv vil have mulighed for at løse. Fx kan en snestorm betyde, at der allerede er tryk på fra kl. 4 om morgenen. Og nogen gange ved vi bare bedre selv”.

Sammen med IT Relation har Busselskabet udviklet et nyt setup, som betyder, at administrationen er delt. Løsningen medfører en række frihedsgrader, som man ikke normalt har hos et hostingselskab.

”For os giver det en afgørende fleksibilitet. Vi kan selv håndtere små udfordringer i hverdagen – lige fra at skifte glemte passwords og rette tastefejl til at genstarte servere. Hastighed er centralt, så vi kan få den næste bus på gaden til tiden og dermed ikke mister penge”, uddyber Thomas Rønne Pedersen.

For at denne hostingmodel kan fungere, kræver det klare retningslinjer hele vejen igennem. Spørgsmålet om, hvem gør hvad, skal være besvaret helt fra starten af, ligesom det er afgørende med gensidig tillid fra begge parter.

For Thomas Rønne Pedersen er konklusionen dog klar: ”Vi er rigtig glade for løsningen. Den har givet os mere føling med vores IT og sikrer, at vi kan arbejde hurtigt og specifikt."

Busselskabet Aarhus Sporveje har over 79 års erfaring med bybuskørsel for Aarhus Kommune.

I 2007 blev Busselskabet en selvstændig driftsfunktion i det regionale trafikselskab Midttrafik.

Lasse Staunstrup Lassen

Sales Manager

+45 2334 9695

lalas@itrelation.dk lalas@itrelation.dk

Lasse Staunstrup Lassen

Brug for at vide mere?

Ja, det er uforpligtende. Vi deler gerne vores viden og erfaringer med dig. Uden beregning.

keyboard_arrow_up