Optimering af SRO-netværk øger stabilitet og sikkerhed

De to forsyningsvirksomheder Varde Forsyning A/S og Esbjerg Forsyning A/S stod overfor en fusion. I den forbindelse havde virksomheden med det nye navn "DIN Forsyning" brug for hjælp til at opbygge en fælles SRO-infrastruktur. IT Relations Cloud Network Specialist Dan Sørup Olesen blev sat på opgaven. 

Fra to forældede platforme til én centraliseret

Den vigtigste opgave bestod i at få DIN Forsynings SRO-servere på en hostet platform i IT Relations datacenter og herved få opbygget en mere sikker platform, siger Dan Sørup Olesen. Udfordringen var blandt andet, at de to virksomheder kom fra hver sin forældede serverplatform og netværksinfrastruktur, hvilket udfordrede sammenhængskraften og sikkerheden. Det var derfor nødvendigt at udtænke en plan for, hvordan sammenlægning kunne lade sig gøre med stabilitet og skalérbarhed for øje.

"Løsningen blev at etablere et nyt MPLS-netværk leveret af Stofa Erhverv og med IT Relation som central redundant lokation. IT Relation leverer i dag Internet Breakout via én centraliseret redundant firewall-løsning i datacenteret (Network-as-a-service). Samtidig er der indtænkt en løsning, der nemt og sikkert giver DIN Forsynings 3. parter adgang til deres respektive SRO-områder", forklarer Dan Sørup Olesen.

"SRO-netværket er et utrolig afgørende system for forsyningsvirksomheder, da det i værste fald kan sætte forsyningen ud af drift, hvis det ikke fungerer optimalt. Derfor har vi på udvalgte kritiske lokationer valgt enten en redundant MPLS-løsning eller MPLS med failover via LTE/3G, siger Dan Sørup Olesen.

Større gennemskuelighed og overvågning 24/7

Herudover var en af opgaverne også at få udskiftet DIN Forsynings forældede netværksudstyr og påbegynde en outsourcet driftsovervågning til IT Relation. Cisco blev valgt som leverandør på Switch/Router/WiFi-hardwaren.

"Vi har valgt at få Access-punkter styret fra en central controller i datacentret ud på alle SRO-anlæg. Dette med det formål at gøre det så nemt som muligt for forsyningsmedarbejderne at tilgå serverne fra IPAD/PC i hverdagen", fortæller Henrik Kruse Jensen, SRO-koordinator hos DIN Forsyning. Med den nye WiFi-løsning har DIN Forsyning fået en større gennemskuelighed og nemmere drift af Access-Punkter samt en single-point-of-contact til deres SRO-netværk.

DIN Forsyning har tegnet en backup- og driftsløsning, hvor IT Relations Operations Center tager backup af alle netværks- og server-assets. IT Relation overvåger virksomhedens infrastruktur 24/7 365 dage om året, og der er i samarbejde med DIN Forsyning lavet eskaleringsprocedurer for håndtering af eventuelle fejl.

“Dan har været en fantastisk sparringspartner i forbindelse med at etablere et mere sikkert netværk til vores SRO-system.”

Henrik Kruse Jensen, SRO-koordinator hos DIN Forsyning

Sparringspartner med konstruktive løsningsforslag

DIN Forsynings SRO-koordinator Henrik Kruse Jensen fremhæver værdien ved at have en ekstern samarbejdspartner: "Dan har været en fantastisk sparringspartner i forbindelse med at etablere et mere sikkert netværk til vores SRO-system. Han har bidraget med konstruktive løsningsforslag gennem hele forløbet, som vi med succes har ført ud i livet. Derefter er det bare gået over stok og sten med selve implementeringen". 

DIN Forsyning er nu halvvejs i etableringsfasen og de glæder sig over, at sikkerheden nu er i top og overvågningen er i trygge hænder hos IT Relations specialister.

DIN Forsyning A/S er et forsyningsselskab i Esbjerg og Varde Kommuner, som håndterer affald, drikkevand, spildevand og fjernvarme. Virksomheden blev stiftet efter en fusion mellem Esbjerg Forsyning A/S og Varde Forsyning A/S den 2. marts 2015.

Brug for at vide mere?

Ja, det er uforpligtende. Vi deler gerne vores viden og erfaringer med dig. Uden beregning.

Mikael Madsen

Sales Manager

+45 2226 8222

mimad@itrelation.dk mimad@itrelation.dk

Mikael Madsen

 
keyboard_arrow_up