Kundecase: IT Relation og Eldorado

Cisco Meraki netværksløsning sikrer effektiv lagerstyring

B2B-virksomhed valgte Cisco Meraki til netværksservice i to nyopførte lagerhaller på grund af fleksibilitet, sikkerhed og overblik. 

Eldorado er en sønderjysk succeshistorie. Den familieejede virksomhed med base i Haderslev kunne i 2023 fejre 60-års jubilæum som en af de førende sourcing- og servicevirksomheder i Norden inden for dyreartikler samt produkter til hest og rytter med kunder over det meste af Europa. Eldorado har i dag en omsætning på 400 millioner kroner og 120 medarbejdere. En af de centrale parametre for Eldorado er logistik, herunder lagerstyring, forklarer IT-Ansvarlig Jesper Pedersen. ”Det er en høj prioritet for forretningen, at kunderne får deres ordrer leveret så hurtigt som muligt. Vi fører mere end 35.000 produkter, og derfor er det naturligvis afgørende for os, at vores lager fungerer optimalt.”

Moderne lagerhal kræver stabilt og sikkert netværk

Eldorado har for nylig udvidet med to nye lagerhaller, hver på 2000 kvadratmeter og ni meter i højde. De skulle forsynes med et velfungerende netværk, som er forudsætningen for Eldorados lagerstyring, siger Jesper Pedersen. ”Elektronisk kommunikation er et centralt element i en moderne lagerhal. Vi bruger Pick-By-Voice, hvor medarbejderen via et headset får at vide, hvilke og hvor mange produkter, der skal plukkes hvorhenne, styret af vores ERP-system. Derudover bruger vi Kardex Shuttles, hvor et automatisk skuffesystem henter de ønskede produkter til medarbejderen. Vi har netop installeret fire nye shuttles og er nu oppe på 16.”

Kravene til netværket var stabilitet, sikkerhed og nem styring. ”Vores lager kører 24/7 med treholdsskift, og det er essentielt, at netværket har en virkelig god oppetid. Dertil kommer naturligvis sikkerhed, og så ønskede vi en løsning, der gjorde det nemt for os at have overblik over netværket.”

Meraki dashboard giver værdifuldt overblik

Eldorado rådførte sig med sin faste samarbejdspartner IT Relation, der leverer løbende network consultancy samt driftsydelser, og valget faldt på Cisco Meraki, fortæller Jesper Pedersen. 

”Vi bruger i forvejen Meraki og er godt tilfredse med deres enterprise-netværksløsninger. Vi får fleksibilitet, sikkerhed, og så er det nemt at administrere netværket med et cloud-dashboard, der både er brugervenligt og giver et værdifuldt overblik med informationer og monitoreringsdata for alle enheder.”

Jesper Pedersen, IT-ansvarlig hos Eldorado

Lagerhaller er typisk et udfordrende miljø for netværksløsninger, specifikt mht. signaldækning. Det er høje bygninger med mange metalreoler, hvor der løbende flyttes rundt på varer, men det blev løst med en omhyggelig opsætning. ”Vi gjorde vores forarbejde og analyserede situationen. På den måde fandt vi frem til det rigtige antal og de rette placeringer for trådløse access-punkter. Det fungerer rigtig godt, og vi har i dag en moderne og effektiv lagerløsning, som gavner forretningen.” 

Netværket er en kritisk ressource

Jesper Pedersen er også godt tilfreds, men ikke overrasket, når det gælder IT Relations rådgivning gennem hele processen. ”Vi har haft et rigtig godt forløb, hvor IT Relation har været med hele vejen. Vi kender dem efterhånden rigtig godt. Ud over netværksinfrastrukturen håndterer de også vores servere og tilhørende applikationer i en private cloud. Deres service er fortrinlig. De har fremragende kompetencer, god responstid og konkurrencedygtige priser.”

IT Relation er tilsvarende glad for samarbejdet med Eldorado, siger Simon Seerup Larsen, Head of Solution & Services. ”Det er en rigtig spændende virksomhed med dygtige folk, som tænker fremad og er bevidst om netværkets betydning for forretningen. Generelt har digitaliseringen betydet, at netværket i dag er en kritisk ressource for langt de fleste virksomheder. Hvis der er performance-problemer, påvirker det straks forretningen.”

Om løsningen

Eldorados netværksløsning til de to nye lagerhaller indeholder følgende Meraki LAN netværksprodukter:

MR - Wireless

Cloudbaseret WiFi med forskellige typer af access-points og antenner med forskellige signalmønstre og rækkevidde. De fleste access-points er med POE/POE+ samt Bluetooth beacons. Særskilt sikkerhedsradio til lag 7 sikkerhedsfeatures. Øvrige funktioner inkluderer:

 • Smart cloud management via Meraki-clouden.
 • Mulighed for access-point med multigigabit ethernet porte.
 • Applikationskontrol, gennemsigtighed samt Qos.
 • Automatisk RF og spektrum optimering.
 • Dedikeret sikkerhedsradio til processering af sikkerhedsfeatures.
 • Identitetsbaseret firewall til trafik styring af applikationer, enheder og netværksbrugere.
 • Lag 7 firewall features i alle access-points.
 • Wireless heatmap.

MS - Switches

Cloudbaserede switches med høj driftssikkerhed og skalérbarhed. Øvrige funktioner inkluderer:

 • Automatisk opbygget netværkstopologi tegning. 
 • Mulighed for multigigabit ethernet porte.
 • Layer 7 firewall features i alle switche.
 • Mulighed for Qos på forretningskritiske applikationer.
 • Fleksible muligheder for stacking af switche, virtuelt eller fysisk.
 • Gode fejlsøgningsværktøjer direkte i Meraki clouden via switch dashboard.
 • Styring af Power over Ethernet til netværksenheder.

Om Cisco Meraki

Cisco Meraki er en 100 % cloud-administreret netværksløsning, der giver fuld kontrol – uden du behøver at bekymre dig om opdateringer, overvågning og vedligeholdelse. Alt styres og automatiseres i Cisco's egen Cloud. Cisco Meraki dækker alt fra trådløs infrastruktur og switching til sikkerhedskameraer og sikkerhed. 

Fordelene ved Cisco Meraki er mange. Her er de vigtigste:

 • Hurtigere implementering
 • Nemmere administration af netværket
 • Et bedre overblik over forbruget
 • Høj sikkerhed og sikkert gæstenetværk
 • Mulighed for skalerbarhed
   

Læs mere om Cisco Meraki

Vi hjælper dig gerne med at finde den helt rigtige netværksinfrastruktur til din virksomhed

Skal vi hjælpe din virksomhed? Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Michael Birk

Network Solution Specialist

+45 2462 6877

mibir@itrelation.dk mibir@itrelation.dk

Michael Birk

 
keyboard_arrow_up