Hør mere om Hverdagens IT Superhelte

En ekspert-løsning til Expert

For Expert Danmark tog det ikke mange søvnløse nætter at beslutte sig for at outsource IT-driften.

Et gammelt system skulle erstattes af en ny og strømlinet løsning, der kunne skabe en nem fælles teknologibase for virksomhedens dengang 60 butikker. Det blev starten på et stærkt parløb med IT Relation.

Nemt og hurtigt. Outsourcing er det bedste valg for vores forretning. Vi har fået en stærk teknologi-base, der muliggør "rapid move".

Finn Pedersen, IT-chef hos Expert Danmark

IT-udfordringen

Outsourcing kan kun blive en succes, hvis man i forvejen har styr på sin forretning – og ved, hvad man vil.

Man kan ikke outsource problemer. Sådan lød den fornuftige filosofi hos Expert Danmark, da virksomheden for snart 4 år siden stod ved en skillevej. Det gamle system, som kørte på individuelle platforme ude i butikkerne, skulle centraliseres.

Løsningen blev ikke et internt datadriftscenter, men derimod komplet outsourcing af IT-driften.

Med kundens egne ord

Expert Danmark er ikke i tvivl. Outsourcing er det bedste valg for deres forretning. "Jeg lider ikke af nogle mavefølelser, der gør, at jeg har det bedst med at have data stående i kælderen. Tværtimod. For os har beslutningen om at outsource været et spørgsmål om common sense". Sådan lyder det fra Finn Pedersen, Expert Danmark.

Han fortsætter: "Dybest set handler det om lønninger og fastholdelse af spidskompetencer. Vi vurderede, at vi på den lange bane ville få mest ud af vores kroner og et stærkere fundament ved at vælge en stærk partner med et stærkt setup – ude af huset."

Valget faldt på IT Relation. En beslutning, som ikke var helt let.

"Det kan være svært at vælge outsourcing-partner. På papiret tilbyder de alle det samme, og ofte er prisen også den samme. Men for os var det vigtigt at finde en partner, som forstod vores forretning – og havde lyst til at udvikle den sammen med os. Og det havde IT Relation. De standardpakker, som mange af de større hostingvirksomheder tilbyder, var ikke noget for os. Vi vil have en sparringspartner, der oplever os som en interessant kunde", fortæller Finn Pedersen.

Siden starten på parløbet for 4 år siden er samarbejdsaftalen blevet forlænget flere gange.

"Jeg har et halvårligt møde med IT Relation, hvor vi snakker de store linjer igennem. Ellers kører det bare via deres support-center. Nemt og hurtigt. Outsourcing er det bedste valg for vores forretning. Vi har fået en stærk teknologi-base, der muliggør "rapid move". Så de 60 butikker, der startede ud med løsningen, er nu blevet til 90", slutter en tilfreds Finn Pedersen.

Expert Danmark er en af landets største elektronikkæder med 340 butikker fordelt over hele landet. Ud over Expertkæden ejer Expert Danmark A/S en række velkendte butikskæder: Punkt1, Elplus, Lysmesteren, Lampeland, IP Detail, Blå Gruppen samt konceptforeningen Elgrodan.

Brug for at vide mere?

Ja, det er uforpligtende. Vi deler gerne vores viden og erfaringer med dig. Uden beregning.

Thomas Møller Jensen

Market Director

thjen@itrelation.dk E-mail

Thomas Møller Jensen

keyboard_arrow_up