Optimering af IT-sikkerheden giver tryghed hos Herning Vand 
 

Herning Vand er et moderne forsyningsselskab, der leverer drikkevand og indsamler og renser spildevand, før det sendes retur til vandkredsløbet. Som forsyningsvirksomhed er Herning Vand meget afhængig af, at IT-driften fungerer og sikkerheden er i top. 

Lynhurtig hjælp – døgnet rundt
”Vi kan ikke udføre vores arbejde uden at IT fungerer – og det arbejde vi udfører er rigtig vigtigt, fordi Hr. og Fru Jensen kan ikke undvære vand,” fortæller administrerende direktør Niels Møller Jensen.

Ved en nærmere gennemgang af Herning Vands IT-struktur viste der sig dog flere sikkerhedsmæssige problemer – både i forhold til driften, forældet software og hardware og IT-sikkerhed i almindelighed. Herning Vand kontaktede derfor IT Relation. Efter en grundig analyse besluttede Herning Vand at outsource hele virksomhedens IT til IT Relation og samtidig at få hjælp til at opgradere det forældede IT-udstyr.

"En virksomhed som vores, som har så høj grad af fortrolige oplysninger – vi skal have styr på vores IT-sikkerhed", siger administrationschef Poul Schlosser. ”I dag har vi ingen IT-ansatte, vi har ingen servere, vi har ingenting – men vi har en dygtig partner, der kan hjælpe os med alt. Hvis der opstår et problem kan vi få det løst lynhurtigt døgnet rundt,” tilføjer adm. direktør Niels Møller Jensen.

Et stærkt partnerskab skaber tryghed
”I forhold til tidligere, så har vi i dag en løsning, hvor vi har større IT-sikkerhed, vi har mere sikker drift og så har vi også fået en sparringspartner, som vi kan diskutere teknologisk udvikling med”, påpeger Poul Schlosser. Niels Møller Jensen beskriver det at outsource virksomhedens IT som en fremtidssikring: Vi ville gerne have en IT-leverandør, der er stor og stærk nok til også at have nogle tanker omkring, hvordan fremtiden udvikler sig inden for IT. Niels Møller Jensen mener, at samarbejdet med IT Relation giver en god tryghed – både nu og i fremtiden - ikke mindst fordi virksomheden kan diskutere fremtidige løsningsmodeller på en troværdig måde.

Value for money
”Vi er en monopol-virksomhed, og vi er rigtig interesserede i, at vores kunder får value for money. Derfor kigger vi på alt vi beskæftiger os med og overvejer: Skal vi gøre det selv, eller skal nogle andre gøre det bedre og billigere. Jeg kan helt klart anbefale, at man løfter IT ud af organisationen. Min holdning er, at man ikke er i stand til at gøre det hverken lige så godt, eller lige så billigt som en ekstern partner, der har fuld fokus på det”, siger Niels Møller Jensen.

Fokus på kernekompetencer
For Herning Vand har det at outsource virksomhedens IT betydet mere ro i maven, og det har samtidig frigivet tid og ressourcer til at fokusere på kernekompetencen - nemlig at levere sund vand.

I forhold til tidligere, så har vi i dag en løsning, hvor vi har større IT-sikkerhed, vi har mere sikker drift og så har vi også fået en sparringspartner, som vi kan diskutere teknologisk udvikling med.

— Poul Schlosser, administrationschef hos Herning Vand

Herning Vand leverer rent og velsmagende drikkevand til kunderne og indsamler og renser spildevandet, før de fører det retur til vandkredsløbet. Herning Vand arbejder konstant med at skabe mere for mindre - med det formål at levere den rette kvalitet og service til den rigtige pris. På den måde kan de sikre sundt vand med sikker levering til en af landets laveste priser.

Brug for at vide mere?

Ja, det er uforpligtende. Vi deler gerne vores viden og erfaringer med dig. Uden beregning. 

Thomas Møller Jensen

Market Director

E-mail

Thomas Møller Jensen

keyboard_arrow_up