Hør mere om Hverdagens IT Superhelte

Få mere for mindre med fleksibel outsourcing

I 2013 skiftede KEN storkøkken fra egne servere til en væg-til-væg hostingløsning hos IT Relation. Især det økonomiske aspekt var vigtigt i overvejelserne omkring skiftet; det skulle helt enkelt kunne svare sig for virksomheden at vælge en outsourcet løsning.

KEN storkøkken startede i 1940’erne med salg af køkkeninventar, og virksomheden er i dag en af landets førende forhandlere af storkøkkener med 50 ansatte og flere tusinde kunder i Danmark. Virksomheden arbejder bl.a. med projekter fra ide til færdig indretning og har behov for en gennemført IT-løsning, som understøtter processen fra første kundemøde til færdigt projekt. Den løsning har KEN storkøkken fundet hos IT Relation, der med en helstøbt hostingløsning fungerer som virksomhedens udvidede IT-afdeling; “al vores IT er håndteret af et kompetent team hos IT Relation, og det giver os mulighed for at bruge vores ressourcer på andre områder i virksomheden,” fortæller økonomichef, Dennis Jensen.

Skiftet fra egne servere til en fuld IT-outsourcing hostet hos IT Relation resulterede i besparelser på IT-driften, og er desuden en stor fordel for virksomheden

— Dennis Jensen, økonomichef hos KEN storkøkken

Det skal kunne betale sig at outsource

“I vores overvejelser omkring skift til en hostingløsning hos IT Relation spillede prisen en vigtig rolle. Vi havde indtil skiftet haft egne servere, og der skulle være klare økonomiske fordele ved en ny løsning,” fastslår Dennis Jensen. Skiftet fra egne servere til en fuld IT-outsourcing hostet hos IT Relation resulterede i besparelser på IT-driften, og er desuden en stor fordel for virksomheden, fordi al IT, fra sikkerhed til økonomistyring, nu er samlet ét sted. “Hos IT Relation har vi det hele samlet ét sted, og vi skal ikke selv bruge ressourcer på drift og support. Det er blevet lettere at tilpasse vores IT til forandringer i virksomheden, da IT Relation hurtigt kan tilpasse vores løsninger efter behov,” forklarer Dennis Jensen. Med IT-outsourcingen kan KEN storkøkken derfor fokusere på deres forretning, mens sikkerhed, opdateringer, support og tilpasning klares hos IT Relation.

It-programmer i skalerbare løsninger

I det daglige arbejde med indretningsprojekter for kunder, er CAD Light-programmet Vectorworks en vigtig del af medarbejdernes værktøjer. Designprogrammet er omfattende og kræver en høj ydeevne af servere og it-udstyr. Derfor er der valgt en hybrid løsning, der via en højhastigheds linje muliggør adgang til data på et hostet miljø fra lokale PCer. Dennis Jensen forklarer, at IT-sikkerhed og eventuelle problemer med ydeevnen forebygges ved at benytte denne Managed Desktop løsning; “vores CAD Light-løsning er fleksibel fordi lokale PC’er med høj ydeevne kombineres med centrale hostede services.”

Dennis Jensen fortæller, at hybrid løsningen gør det muligt for nogle af virksomhedens medarbejdere at arbejde med komplicerede designprogrammer, mens andre benytter fjernskrivebords-adgang til det hostede miljø. “Hvis vi selv skulle administrere CAD Light ville det være for omfattende og ressourcekrævende for os. På denne måde er det lettere at tilpasse vores it til forandringer i virksomheden, og vi undgår springvise udgifter på krævende it-udstyr.”
 

Kompetent support lige ved hånden

Fordi medarbejderne hos KEN storkøkken tidligere var vant til hjælp på kontoret, hvis der opstod problemer med teknikken, var der ved skiftet en del tvivl omkring den nye supportløsning per telefon. Tvivlen er i dag erstattet af tilfredshed, fordi supporten hos IT Relation fungerer effektivt, fortæller Dennis Jensen; “Hvis der opstår problemer, har medarbejderne hurtigt en kompetent person i den anden ende af røret, som er kvalificeret til at hjælpe bedst muligt.”

KEN storkøkken oplever det desuden som en stor fordel, at IT Relation er del af en større koncern med forskellige fokusområder inden for IT. Derfor benytter virksomheden nu også produkter fra IT Relation, bl.a. Business Intelligence-løsninger. “Fordi IT Relation spænder bredt som it-hus, har det været muligt for os at trække på andre dele af deres kompetencer. Det gør håndteringen af vores IT overskuelig, og deres Service Desk har kompetence til at hjælpe, uanset hvilket problem vi har,” fortæller Dennis Jensen.

Kundens IT-løsning

KEN storkøkken har valgt at outsource hele deres IT til IT Relation. Løsningen indeholder Citrix servere, SQL servere, Exchange server og filserver. Efter kundens ønske, kører KEN storkøkken også applikationer såsom CAD Light-programmet Vectorworks, som kan skaleres efter ønske. IT Relation sørger for  overvågning, patching af updates og  tage daglige backups af deres systemer.

KEN storkøkken startede i 1940’erne med salg af køkkeninventar, og virksomheden er i dag en af landets førende forhandlere af storkøkkener med 50 ansatte og flere tusinde kunder i Danmark. Virksomheden arbejder bl.a. med projekter fra ide til færdig indretning

Brug for at vide mere?

Ja, det er uforpligtende. Vi deler gerne vores viden og erfaringer med dig. Uden beregning.

Thomas Møller Jensen

Market Director

thjen@itrelation.dk E-mail

Thomas Møller Jensen

keyboard_arrow_up