Når IT-hjulene aldrig må stå stille

LauRie designer og sælger modetøj til over 20 lande, og da de har stort fokus på at optimere deres forretning, har de arbejdet med statistik og performancemålinger i mange år. Men uden en egentlig Business Intelligence-løsning fik virksomheden ikke nok ud af sine data.

Derfor har den med hjælp fra IT Relation fået udviklet en Microsoft-baseret løsning, der med udgangspunkt i Excel, SharePoint og SQL Server gør det let og særdeles økonomisk overkommeligt at arbejde professionelt med Business Intelligence (BI).

”Vi har altid arbejdet med nøgletal og opfølgning på nøgletal, men det var svært at lave et rigtig godt overblik, når vi sad med alle mulige manuelt producerede regneark,” fortæller Jonas Bruun Nørgreen, der er administrations- og økonomichef hos LauRie. Fra vi trak rapporterne, til vi sad med tallene, var de måske allerede forældede, og samtidig manglede vi en mulighed for at gøre rapporterne mere bredt tilgængelige i virksomheden, så alle kunne få glæde af dem.”

Præsentationen i SharePoint betyder, at vi får nogle meget læsevenlige og lækre dashboards.

— Jonas Bruun Nørgreen, administrations- og økonomichef hos LauRie

Enkle præsentationer med SharePoint

Løsningen blev, at IT Relation etablerede et data warehouse med automatiseret udtræk af alle relevante data fra virksomhedens ERP-system (Microsoft Dynamics), og oven på data warehouse’et byggede de en såkaldt kube, der er en måde at organisere data på, som gør det enkelt og hurtigt for LauRie at arbejde med de analyser og diagrammer, de vil have vist. Det kan for eksempel være omsætningen i bestemte lande, kvartaler og uger, eller det kan være afsætningen af en bestemt style. Selve præsentationen af data foregår i SharePoint og kan derfor udbredes til alle de medarbejdere, der har gavn af at følge med i status og udvikling.

Medarbejderne kan lettere arbejde efter samme mål

”Præsentationen i SharePoint betyder, at vi får nogle meget læsevenlige og lækre dashboards," forklarer Jonas Bruun Nørgreen. ”Det er meningen, at vi skal have storskærme rundt om i virksomheden, så både sælgere, lagerfolk og andre medarbejdere hele tiden kan se udvalgte rapporter, der er interessante for dem. Det er vigtigt for vores medarbejdere at vide, hvad der skal til, for at de alle kan arbejde i samme retning, og det vil blive meget nemmere med den BI-løsning, vi har fået lavet i samarbejde med IT Relation.”

Kun fantasien sætter grænser

”De vigtigste informationer for os omhandler dagens ordrer, hvor meget vi omsætter for, og hvor vi er i forhold til vores budget,” fortsætter Jonas Bruun Nørgreen. ”Men vi kan også lave visninger på top 10-kunder, bedst solgte styles, debitordage, lagerdage – ja, hvad som helst. Det er kun fantasien, der sætter grænser. I virkeligheden har vores økonomisystem jo hele tiden ligget inde med alle de her informationer, men nu er de blevet tilgængelige for os på en nem måde.”

Mere økonomisk end standardsystemer

Da LauRie besluttede at arbejde mere professionelt med BI end tidligere, havde de kig på forskellige standardløsninger, men alligevel faldt valget på løsningen fra IT Relation. Jonas Bruun Nørgreen forklarer: ”Standardsystemer er rimelig kostbare, men med IT Relations løsning skulle vi bare betale for den tid, det tog at lave et data warehouse og en kube, der bygger direkte oven på vores økonomisystem. Vi havde jo faktisk alle tallene i forvejen - vi skulle bare have dem ud af økonomisystemet på den rigtige måde.”

Med lidt flair for Excel er rapportering let

”Sådan som Excel har udviklet sig, kan du i dag lave løsninger, der er virkelig gode, og som langt hen ad vejen ligner de dyre systemer,” fortsætter Jonas Bruun Nørgreen. ”Der er kommet en række BI-funktionaliteter, der gør det muligt at arbejde med helt opdaterede data, så vi hele tiden kigger på korrekte rapporter. Excel linker direkte ned til de nøgletal, der er relevante for os, og ud fra data kan vi selv lave grafer, lagkagediagrammer og andre visninger. Hvis man har lidt flair for Excel og får nogle få timers undervisning af IT Relation, er det meget nemt at gå til, og jeg har derfor heller ikke brug for at kontakte IT Relation, når jeg får en idé til en ny type rapport, jeg gerne vil lave.”

Stor forståelse for databehandling

”Vi kendte IT Relation i forvejen, fordi deres søsterselskab, Front-data, hoster al vores it, og fordi IT Relation havde lavet andre projekter for os. Derfor vidste vi også, at de har rigtig stor forståelse for data og er gode til at behandle dem. Selvom jeg på forhånd vidste, hvilke nøgletal jeg gerne ville arbejde med, ville jeg ikke have haft en jordisk chance for selv at lave den løsning, IT Relation har lavet, men i dag kan jeg selv arbejde videre ud fra den kube, de har lavet. De har kort fortalt sørget for, at vores BI-arbejde er blevet både fleksibelt og intelligent,” slutter Jonas Bruun Nørgreen.

Modevirksomheden LauRie er grundlagt i 1987 og sælger i dag sine kollektioner i over 1.100 detailbutikker og stormagasiner i over 20 lande. Virksomheden har base i Risskov, lige nord for Aarhus, og beskæftiger over 20 medarbejdere, foruden en række agenter i Europa og USA.

Kontakt os

Flemming Jørgensen

Solution Manager

smartphone+45 3126 5702

mailE-mail

Flemming Jørgensen

keyboard_arrow_up