Hør mere om Hverdagens IT Superhelte

Fra klassisk IT infrastruktur til moderne Cloud Only platform

Rådet for Sikker Trafik har været fremsynede, når det handler om at gå Cloud. Allerede tilbage i 2015 indledte Rådet sammen med IT Relation forberedelserne til Cloud-rejsen. En rejse, der er modnet over flere år – og hvor Rådet skridt for skridt er gået fra egen on-premise VMware servere til Microsoft Cloud Only.

”Den Microsoft Cloud-platform som vi står med i dag, har givet os alt det, vi har ønsket os – et moderne workspace med mere mobilitet, der gør det nemmere for medarbejdere at tilgå filer og arbejde sammen, hvor som helst og når som helst. Og samtidig har vi fået en mere stabil og sikker platform, som også har været vigtige parametre på rejsen”, siger Stefan Lehm, IT-chef hos Rådet for Sikker Trafik.

Den Microsoft Cloud-platform som vi står med i dag, har givet os alt det, vi har ønsket os – et moderne workspace med mere mobilitet, der gør det nemmere for medarbejdere at tilgå filer og arbejde sammen, hvor som helst og når som helst.

— Stefan Lehn, IT-chef, Rådet for Sikker Trafik

IT og forretning smelter sammen

Selv om Stefan Lehms titel er IT-chef, ser han sig mere som forretningsudvikler, hvor opgaven er, at få IT og forretning til at smelte sammen. Og det er med dette mindset, at Stefan har købt ind i Cloud-visionen – tanken om at flytte ressourcer fra IT-drift til at understøtte arbejdsprocesser bedre med IT.

”Jeg blev tændt af ideen om, at vi ikke skulle eje vores eget IT – lidt på samme måde som biludlejning, hvor vi kun betaler, når vi har behov for at køre. Min oprindelige tanke var, at jeg ved at ”leje” ville frigive driftsressourcer, som jeg kunne bruge på at udvikle forretningsunderstøttende applikationer. Men Microsoft Office 365-platformen er i dag så moden, at den stiller forretningsunderstøttende applikationer til rådighed. Så det er slet ikke nødvendigt at udvikle vores egne”, siger Stefan Lehm.

Styrket IT-sikkerhed

Cloud-rejsen har dog ikke alene handlet om at understøtte forretningen. Men også om at optimere sikkerheden omkring dokumentation og personfølsomme data, som Rådet for Sikker Trafik arbejder med. For Stefan Lehm, der er eneansvarlig for Rådets IT er det selvfølgelig helt afgørende, at der er styr på sikkerheden. Og her oplever Stefan, at man har styrket IT-sikkerheden ved at flytte til skyen.

”Jeg har altid haft fokus på sikkerhed. Og det har fyldt meget på mine skuldre. Sikkerhed har for mig været en afvejning mellem risiko og ressourcer. Og her oplever jeg virkeligt, at Cloud har givet os mere sikkerhed, end vi selv ville kunne købe. Det gælder både i forhold til bedre backup og mere sikkerhed omkring den enkelte bruger”, siger Stefan Lehm.

Som en del af Rådet for Sikker Trafiks Cloud-platform har IT Relation hjulpet med at bygge et ekstra lag af sikkerhed (Baseline Security) ind i Microsoft Office 365-løsningen. Baseline Security er en IT-sikkerhedsløsning, der dækker den fundamentale sikkerhed én gang for alle. Og den ekstra beskyttelse har virkelig givet Stefan Lehm ro i maven, og han bruger ikke længere de samme ressourcer på at bekymre sig om IT-sikkerheden.

En step by step rejse til skyen

Hos Rådet for Sikker Trafik er oplevelsen i dag, at de står med en stabil og fremtidssikret IT-platform, der gør hverdagen nemmere for medarbejderne. Migreringen til skyen er hele vejen igennem forløbet smertefrit – og her er Stefan Lehm ikke i tvivl om, at den trinvise rejse til skyen, har spillet en afgørende rolle.

”Vi har hele tiden taget små skridt. Først flyttede vi mails ud i skyen med Exchange Online, siden har vi stille og roligt bygget på med OneDrive, Flow og Teams (Microsoft Office 365-platformen). Gennem hele processen har vi arbejdet målrettet med at få medarbejderne ombord på rejsen. Denne onboarding har betydet, at alt er forløbet problemfrit”.

Det har haft stor betydning for os at have IT Relation med os på rejsen. Hellere vælge den rigtige samarbejdspartner end at fokusere ensidigt på prisen – selv om økonomien altid vil veje tungt. 

— Stefan Lehn, IT-chef, Rådet for Sikker Trafik

Overvejer du også en Cloud-løsning?

Lad os hjælpe dig med at svare på:

  • Hvordan flytter du (bedst) din virksomhed i skyen?
  • Hvad bør dit næste skridt være?
  • Og ikke mindst, hvad koster det?

Læs mere her

Brug for at vide mere?

Ja, det er uforpligtende. Vi deler gerne vores viden og erfaringer med dig. Uden beregning.

Lars Pind

Sales Manager

+45 2174 8540

lapin@itrelation.dk E-mail

Lars Pind

keyboard_arrow_up