HR og rekruttering

Tips til at fastholde motivationen på (tvunget) hjemmekontor

Enkle greb til at øge energien, kreativiteten og glæden derhjemme.

I denne uforudsigelige tid med hjemmearbejde er det vigtigt, at vi hver især bibeholder gejsten og motivationen i det daglige arbejde. Her får du nogle enkle greb til at øge motivationen, energien, kreativiteten, glæden, samarbejdet og modstandskraften fra hjemmekontoret

1. Øg niveauet af værdsættelse

Oprah Winfrey har interviewet tusindvis af verdensstjerner og verdensledere, og – på trods af deres åbenlyse succes – spørger de allesammen, om de var gode nok. Hvorfor? Fordi de er mennesker, ligesom alle os andre. Vi kan ikke selv regne ud, om andre sætter pris på os og synes, vi gør det godt. Derfor giver det et kæmpe motivationsboost, når vi får det fortalt – sådan direkte.

I en tid, hvor du ikke møder dine kollegaer og medarbejdere så tit eller så tæt, kan du med fordel sende dem virtuelle high-fives og fortælle, hvad du værdsætter og synes, de gør godt. Det er også̊ en måde at vise ledelsesmæssigt ro og overskud – og det er der i den grad behov for.

2. Sæt ord på og skab gennemsigtighed

Det er vanskeligt at få ligningen til at gå op lige nu. Situationen skifter hele tiden, hvor det, det ene øjeblik er smartest at gå til venstre og det næste er det en bedre løsning at gå til højre.

Det betyder at man ikke kan over-kommunikere med sine kollegaer. Det handler om at fortælle hvad man ved – også̊ når man ikke ved noget. Beslutningerne skal gøres gennemsigtige, det mindsker frygten og modstandskraften.

Selv i ubefarede vande må du have et søkort – og findes det ikke, må du efter bedste evne lave et. Kommunikér søkortet (altså planen) klart og tydeligt, og gør det samme igen, når tingene ændrer sig. Det skaber tryghed og ro. Samtidig giver det overskud til at give den en ekstra skalle med opgaverne – og mod til at gøre ting på nye måder

3. Involvér og lyt – der kan være guld gemt i krisen

Her i krisen springer nogle med store armbevægelser fra den ene feberredning til den anden, mens andre træder nye stier på en mere stilfærdig måde – begge dele er der masser af potentiale i.

Det giver nogle nye ideer, indsigter og erfaringer, som I som virksomhed kan høste frugterne af. Når du som leder har sat kursen, kan du med stor fordel udnytte alle muligheder for at involvere og lytte til medarbejdernes forslag til, hvordan I kommer i mål.

Grib chancerne for at tappe ind i nyudviklede kompetencer og frisat potentiale, der kan betyde, at I lykkes på nye og endnu bedre måder – også på den anden side af corona. Den positive sidegevinst er dét motivations-high, der følger med oplevelsen af at være medskaber af løsningerne.

4. Tjek ind hos dine kollegaer – hyppigt

Vi er sociale væsner. Det er en urkraft og en motivationsdriver at føle sig som en del af stammen, men for manges vedkommende er den daglige kontakt med ledere og kollegaer sat midlertidigt ud af spillet.

Det gode råd er derfor, at du tager initiativ til korte, men hyppige og nærværende virtuelle tjek-ins, hvor I lige ”ser hinanden i øjnene” og følger op på, hvordan det går, både med opgaverne og med mennesket. Det er ikke kun rart, det øger også både klarhed og effektivitet.

Del artikel

 

Snak med en Remote-ekspert. Og hør hvordan du skaber den optimale hjemmearbejdsplads

Jakob er ekspert i IT-sikkerhed

Jakob Mandahl-Friis
Cloud Solutions Architect
+45 2677 4433
jaman@itrelation.dk

Ekspert i fil- og dokumenthåndtering

Lars Nielsen
Cloud Transformation Manager
+45 2389 5612
lanie@itrelation.dk

Lars ved alt om Remote IT-udstyr

Lars Christiansen
Head of Product Sales
+45 2448 3338
lachr@itrelation.dk

Kom hurtigt i gang med Teams

Lars Seiersen
Solution Manager
+45 2518 6132
jesei@itrelation.dk

Søren ved alt om Office 365

Søren Westergaard
Solution Manager
+45 2013 9366
sowes@itrelation.dk

keyboard_arrow_up