IT-sikkerhed

3 fælder som hackere vil forsøge at lokke dig i

Når den sædvanlige arbejdslokation bliver skiftet ud med et hjemmekontor, er det særligt vigtigt at være opmærksom på IT-sikkerheden.

Undgå at hackerne får held med at lokke dig i en fælde

Hjemmearbejde medfører en større sårbarhed - og mange IT-kriminelle vil udnytte situationen. Vi har her listet 3 fælder, som hackerne vil forsøge at lokke dig i.

1. Phishing-mails fra ”myndigheder”

Vi ser allerede nu, at IT-kriminelle i stor stil forsøger at udnytte den aktuelle situation til at foretage opkald og udsende mails og SMS’er, hvor de udgiver sig for at være sundhedsmyndigheder med vigtig information om Corona-virus.

Vær derfor ekstra opmærksom i denne tid, når du får en mail fra en myndighed og tjek URL’en inden du klikker på et link – ser det troværdigt ud? Husk at en sundhedsperson, myndighed eller bankmand aldrig vil bede dig dele personlige oplysninger som NemID eller koder. Så der skal alarmklokkerne ringe.

2. Phishing-mails fra ”kollega”

Når vi arbejder hjemmefra - og dermed mister den daglige fysiske kontakt til vores kollegaer - er det lettere for hackerne at snyde os. Vi ser masser af eksempler på angreb som såkaldt CEO-fraud, hvor de IT-kriminelle udgiver sig for at være din chef, som skal have lavet en hasteoverførsel eller have tilsendt en adgangskode til et af virksomhedens vitale systemer.

Lige nu ser vi også mange angreb, hvor de IT-kriminelle udgiver sig for at være en kollega og lokke fortrolige forretningsoplysninger ud af medarbejdere, som de senere kan bruge som afpresningsmiddel. Der er også mange falske mails i omløb fra ”ledelsen”, hvor der er vedhæftet en PDF eller et Word-dokument med fx forholdsregler eller info om Corona-udbruddet. Ring hellere til din kollega én gang for meget for at tjekke validiteten end én gang for lidt.

3. Phishing på sociale medier

I og med vi arbejder hjemmefra vil flere også dagligt skifte mellem arbejde på virksomhedens systemer og tjek af deres private e-mails, Facebook, LinkedIn osv. i arbejdstiden. Derfor er også disse medier særligt udsatte i denne tid, og du skal være særligt opmærksom på, hvad du klikker på. Det gælder især nyhedssites om Corona – vær opmærksom når du ser et link med en mistænkelig URL.

Awareness-træning

For at undgå at falde i fælderne, er det selvfølgelig helt afgørende, at medarbejderne har et godt kendskab til truslerne og kender faresignalerne – de fleste angreb sker ved en menneskelig fejl.

Vi tilbyder et medarbejder-awareness-kursus, hvor dine medarbejdere får den fornødne viden og bliver testet med simulerede phishing-mails.

Læs mere om awareness-træning

5 hurtige anbefalinger til IT-sikkerhed

  • Vær ekstra forsigtig med hvad du klikker på – tjek altid URL’en og validér med din kollega
  • Benyt altid et godt og sikkert password, og skift password minimum hver 6. måned
  • Sørg for at din PC’s programmer altid har installeret seneste opdatering – systemerne er mere sårbare når de ikke er opdaterede
  • Benyt multi-factor authentication
  • Benyt en god endpoint security og ingen lokal administrator på PC’en

Snak med en Remote-ekspert. Og hør hvordan du skaber den optimale hjemmearbejdsplads

Jakob er ekspert i IT-sikkerhed

Jakob Mandahl-Friis
Cloud Solutions Architect
+45 2677 4433
jaman@itrelation.dk

Ekspert i fil- og dokumenthåndtering

Lars Nielsen
Cloud Transformation Manager
+45 2389 5612
lanie@itrelation.dk

Lars ved alt om Remote IT-udstyr

Lars Christiansen
Head of Product Sales
+45 2448 3338
lachr@itrelation.dk

Kom hurtigt i gang med Teams

Lars Seiersen
Solution Manager
+45 2518 6132
jesei@itrelation.dk

Søren ved alt om Office 365

Søren Westergaard
Solution Manager
+45 2013 9366
sowes@itrelation.dk

keyboard_arrow_up