IT-udstyr og fysisk arbejdsplads

Gratis guide: indret dit hjemmekontor effektivt

Få vores gratis guide med gode anbefalinger her

Et godt hjemmekontor med det rigtige udstyr, gør dig mere effektiv

Det basale - PC, skærme, mus og tastatur

Det er først og fremmest afgørende, at du sidder med en nyere PC, der arbejder hurtigt og effektivt. Husk at et godt tastatur og en god mus er lige så vigtige redskaber for at skabe de bedste arbejdsbetingelser. 

Mange anvender måske PC’ens indbyggede tastatur og mus, men det er dog ikke optimalt på sigt. Det er vigtigt at indrette din hjemmearbejdsplads på samme måde, som var du på kontoret. Dette for at sikre den rette arbejdsposition rent ergonomisk og for at mindske risikoen for arbejdsskader. 

Vi anbefaler, at du anskaffer et eksternt tastatur, mus og evt. en musemåtte. Det giver dig en langt sundere og bedre arbejdsposition. 

Anbefaling: stor skærm eller en stander til din PC

Af samme grund anbefaler vi også, at du så vidt muligt henter en eller måske to af dine større skærme på kontoret. 

Sidder du ofte med flere dokumenter eller Excel-filer åbne ad gangen, så vil skærmene gøre arbejdet mere effektivt - og ikke mindst mere behageligt. Mange timers arbejde foran en lille skærm kan give ubehag for øjnene og medføre hovedpine.  

Er det ikke muligt at arbejde med en ekstern skærm, kan du med fordel benytte en stander til din bærbare maskine samt et trådløst tastatur. På den måde kommer skærmen op i øjenhøjde, og du kan sidde behageligt i mens. Vi anbefaler, at du køber en docking station til PC, skærm, tastatur, mus, etc.

Udstyr til online møder

Vi er alle blevet mere eller mindre eksperter i online møder – og mange af os er kommet ud af vores komfortzone og sætter video på hver gang. 

Derfor er det også vigtigt, at du har et godt kamera – enten integreret i PC’en eller et eksternt kamera, som vil gøre mødebetingelserne endnu bedre for dig og dine kolleger. Det er alt sammen med til at skabe mere nærhed på de virtuelle møder. 

Vi anbefaler desuden, at du anskaffer dig en god mikrofon, der mindsker støj fra omgivelserne. Har du ikke en integreret i din PC, kan du med fordel benytte et eksternt headset, gerne med Noice Cancelling. Igen for at mindske støjen fra omgivelserne, men også for at kunne koncentrere sig om samtalen.

Hold stående pauser

Har du ikke et hæve-/sænkebord i hjemmet, er det en god idé at være ekstra opmærksom på at rejse sig op og bevæge sig ofte. Det er også en mulighed at finde midlertidige alternativer til at variere arbejdsstillingen som f.eks. dit strygebræt eller køkkenbordet. 

Derudover kan du med fordel rejse dig og gå ud i haven i den friske luft ved alle telefonsamtaler og online møder, hvor der ikke skal tages noter.  

Del artikel

 

Snak med en Remote-ekspert. Og hør hvordan du skaber den optimale hjemmearbejdsplads

Jakob er ekspert i IT-sikkerhed

Jakob Mandahl-Friis
Cloud Solutions Architect
+45 2677 4433
jaman@itrelation.dk

Ekspert i fil- og dokumenthåndtering

Lars Nielsen
Cloud Transformation Manager
+45 2389 5612
lanie@itrelation.dk

Lars ved alt om Remote IT-udstyr

Lars Christiansen
Head of Product Sales
+45 2448 3338
lachr@itrelation.dk

Kom hurtigt i gang med Teams

Lars Seiersen
Solution Manager
+45 2518 6132
jesei@itrelation.dk

Søren ved alt om Office 365

Søren Westergaard
Solution Manager
+45 2013 9366
sowes@itrelation.dk

keyboard_arrow_up