Mødeafholdelse og -deltagelse

5 hurtige tips til at arbejde effektivt med Microsoft Teams

– ofte stillede spørgsmål og svar fra brugerne.

Arbejd og kommunikér effektivt med dine kollegaer via Microsoft Teams

Der er rigtig mange funktioner i Teams, som kan være en hjælp i dit daglige arbejde. Vi har samlet nedenstående oversigt med nogle af de spørgsmål, vi ofte får, når brugerne skal i gang med Microsoft Teams.

1. Møder med eksterne gæster i Teams

Du kan sagtens anvende Microsoft Teams til møder med personer uden for din organisation – også selvom de ikke har en licens til Office365 eller Teams.

Når du inviterer til mødet, indsætter du blot et link til Teams mødet på samme måde som når du inviterer til et møde med interne kontakter. Dette link kan bruges af alle dem du inviterer med til mødet – også selvom de ikke har en licens til Teams eller har installeret klienten på deres maskine.

De fleste vil kunne deltage i mødet gennem webklienten. Når de klikker på linket i mødeindkaldelsen, kan de vælge muligheden ”Join on the web”. Her kan de deltage i mødet, men webversionen er begrænset – du kan f.eks. ikke dele din skærm.

2. Slør baggrunden på dit kamera

Du har måske set klippet med Professor Robert Kelly, der blev verdensberømt, da hans interview på BBC blev afbrudt af ubudne gæster i baggrunden. Eller måske er du ikke meget for at andre kan se den uredte seng i baggrunden, når du afholder videomøder i Teams eller du sidder måske på et kontor med megen bevægelse i baggrunden.

Heldigvis har Microsoft tænkt på dette og gjort det muligt at sløre baggrunden på dit videobillede. Du aktiverer funktionen ved at klikke på de tre prikker (…) i opkaldsmenuen og vælge ”Gør baggrunden sløret”

PS. I kommende versioner af Teams bliver det muligt at sætte et baggrundsbillede ind, så det kan se ud som om du sidder i Paris eller på en sydhavsø.

3. Optag dine Teams-møder

Af og til kan det være svært at huske, hvad der præcist blev sagt på et møde, eller du var måske forhindret i at deltage i et vigtigt møde, som du gerne ville have været med til. Her kan Teams også hjælpe. Det er nemlig muligt at optage møder i Teams.

Alt hvad der skal til er at klikke på de tre prikker (…) i opkaldsmenuen og klikke på ”Start optagelse”.

De øvrige deltagere på mødet får besked om at mødet optages og har mulighed for ikke at blive optaget med kamera.

Denne funktion også anvendes til at optage videobeskeder som du kan dele med dit team din virksomhed.

4. Gem beskeder

Nogle chats i Teams kan blive meget lange og det kan være svært at finde lige netop den besked, du fik fra Pia i salgsafdelingen i sidste uge.

I Teams har du mulighed for at gemme beskeder i chatten, så du nemt kan finde dem igen. Det gør du ved at flytte musen henover den chatbesked, du gerne vil gemme. I menuen klikker du på de tre prikker og vælger ”Gem denne besked”.

Du kan finde dine gemte beskeder ved at klikke på dit profilbillede øverst til højre og vælge ”Gemt”. Her får du en oversigt over alle de beskeder du har gemt. Beskederne vises i den chat de kommer fra, men er fremhævet med gult.

5. Brug kommandoer i søgeboksen

Måske har du bemærket, at der i søgeboksen øverst står ”Søg, eller skriv en kommando”.

Kommandoer er genveje til en række smarte funktioner i Teams. Hvis du skriver ”/” i søgeboksen får du en oversigt over alle de kommandoer som du kan anvende. Nogle af de bedste er f.eks.

/gå til – anvend den til at gå direkte til et Team eller en chat

/filer – viser de seneste filer. Du kan også anvende kommandoen til at søge efter filer og springe direkte til filen.

/ring – anvendes til hurtigt at lave et Teams-kald til en person

/chat – anvendes til at skrive en chat-besked til en person

Gør mere med Microsoft Teams

Vi håber at ovenstående tips kan gøre dit arbejde mere effektivt med Microsoft Teams. Der er rigtig mange funktioner i Teams, og vi har blot udvalgt dem som vi synes er mest anvendelige.

Snak med en Remote-ekspert. Og hør hvordan du skaber den optimale hjemmearbejdsplads

Jakob er ekspert i IT-sikkerhed

Jakob Mandahl-Friis
Cloud Solutions Architect
+45 2677 4433
jaman@itrelation.dk

Ekspert i fil- og dokumenthåndtering

Lars Nielsen
Cloud Transformation Manager
+45 2389 5612
lanie@itrelation.dk

Lars ved alt om Remote IT-udstyr

Lars Christiansen
Head of Product Sales
+45 2448 3338
lachr@itrelation.dk

Kom hurtigt i gang med Teams

Lars Seiersen
Solution Manager
+45 2518 6132
jesei@itrelation.dk

Søren ved alt om Office 365

Søren Westergaard
Solution Manager
+45 2013 9366
sowes@itrelation.dk

keyboard_arrow_up