Socialt sammenhold på virtuelle kanaler

Kreative ideer til at være social på Remote-kontoret

Superheltenes bedste tips til virtuelle aktiviteter

Noget af det der kan være udfordrende, når man arbejder hjemmefra, er følelsen af at være tæt på kollegaerne. Manglen på det sociale og spontane, som opstår på det fysiske kontor. Og det kan være særligt svært som ny medarbejder at fange jargonen og ”måden” man gør tingene på fra distancen.

Derfor kan det være en god ide at gøre en indsats for at skabe det sociale fællesskab, selv om du og dine kollegaer arbejder Remote. Det kan være i form af virtuelle videomøder, events og aktiviteter. Tænk ud af boksen. Teknologien tillader at tænke kreativt, og der er mange systemer derude, der støtter op om virtuel teambuilding.

Her får du vores bedste tips til at opretholde den sociale kontakt fra hjemmekontoret. Vi har inddelt vores tips i professionelle og sjove ideer.

Professionelle ideer

Hold videomøder

Videomøder på Teams, Zoom, Google Hangouts, Skype eller lignende platforme er en vigtig del af dagligdagen. Vi kan se hinanden og dermed nemmere afkode humør, stemning og tilstand hos alle medlemmer af teamet. I alle afdelinger hos IT Relation holder vi et dagligt statusmøde i de forskellige teams, så alle er opdaterede på, hvad der sker.

Derudover har det en vigtig funktion at bringe teamet tættere på hinanden. Vi kommer med indenfor i hjemmene hos de mennesker, vi sidder i Team med. Og det er helt uundgåeligt ikke at se folks børn, partnere og samlevere. Det er med til at skabe et tættere bånd og en større forståelse for de mennesker, du arbejder sammen med.

Send en videohilsen

Optag en video på din telefon med en lille besked til dine kollegaer. Fortæl dem, hvor seje du synes de er og kom gerne med tips og tricks til at komme igennem hverdagen med hjemmearbejde.

Du kan også fortælle, hvordan du har hjulpet en kunde eller gennemført et projekt. Det kan være med til at inspirere dine kollegaer.

Lav små konkurrencer

Ved at lave små konkurrencer kan du både få en masse arbejde fra hånden samtidig med, at du kan få nogle gode oplevelser kollegaer imellem. Konkurrencerne kan både være seriøse og useriøse – f.eks. ”Hvem kan løse flest sager på en dag?” eller ”Hvem kan lave flest push ups?” Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Live videochat

Opret et chatforum (med video), som medarbejderne kan logge ind og ud af. Her kan samtalen flyde i løbet af arbejdsdagen, og du kan støde til som det passer dig. Samtalerne kan både være professionelle, men de kan også have en mere social karakter.

Tværfaglige videochats, hvor man møder nogle uden for sin egen afdeling er en god måde at brede sammenholdet endnu længere ud.

Sjove ideer

Opret virtuelle kaffemaskine snakke

De fleste savner sikkert samtalerne ved kaffemaskinen, hvor der bliver snakket om løst og fast. Sørg for at skemalægge nogle virtuelle kaffemaskinesamtaler af et par minutters varighed. Ring til en kollega og tjek op på, hvordan de har det og hvilke tanker de pusler rundt med.

Lav virtuel frokost

Aftal at spise frokost med dine kolleger. Her kan du blandt andet også vise, hvad der er på menuen og evt. konkurrere i at lave den flotteste, sundeste eller mest kreative frokost.

Lav virtuel fredagsbar

Vi har hos IT Relation haft stor succes med at afholde fredagsbar virtuelt. Det er en god måde stadig at være social på og ønske hinanden god weekend. Der har været quizzer, folk har klædt sig ud og der er blevet skålet. Det har skabt sammenhold og holdt humøret højt hos folk.

Hvem har den flotteste hjemmearbejdsplads?

Vis hjemmearbejdspladsen frem for dine kollegaer. Hos IT Relation har der i nogle teams været konkurrence om at præsentere den flotteste, mest stilede, mest usle og mest high-tech arbejdsplads. Det giver noget at snakke om og inspiration til at gøre hjemmearbejdspladsen endnu bedre og hyggeligere.

Hold gamer-, film- eller spilleaften

Arranger at spille et computerspil, se en film, læse en bog på samme tid og diskuter det bagefter. Du kan også spille brætspil, hvor én person filmer den pågældende brætspil og rykker for alle (der er med via en videoforbindelse).

Send en gave

Det behøver ikke at være dyrt, men kør ud og aflever eller send en lille gave til et/flere medlemmer af dit team. Det kan være små pranks, en beklædningsgenstand der skal bæres ved næste videomøde, hjemmebag eller noget lignende.

Hold medarbejderbingo

Hvis du er i en stor gruppe af medarbejdere, kan du få alle medarbejdere til at sende random facts ind til en quizmaster. Vedkommende skaber en bingoplade, og så kan du sammen lave gættelege omkring, hvilke facts der passer på hvilke medarbejdere. 

NB: Sørg for at factsene er sjove. Det kan afstedkomme mange sjove samtaler og skabe gode grin.

Del artikel

 

Snak med en Remote-ekspert. Og hør hvordan du skaber den optimale hjemmearbejdsplads

Jakob er ekspert i IT-sikkerhed

Jakob Mandahl-Friis
Cloud Solutions Architect
+45 2677 4433
jaman@itrelation.dk

Ekspert i fil- og dokumenthåndtering

Lars Nielsen
Cloud Transformation Manager
+45 2389 5612
lanie@itrelation.dk

Lars ved alt om Remote IT-udstyr

Lars Christiansen
Head of Product Sales
+45 2448 3338
lachr@itrelation.dk

Kom hurtigt i gang med Teams

Lars Seiersen
Solution Manager
+45 2518 6132
jesei@itrelation.dk

Søren ved alt om Office 365

Søren Westergaard
Solution Manager
+45 2013 9366
sowes@itrelation.dk

keyboard_arrow_up