Hør mere om Hverdagens IT Superhelte

Skab de bedste rammer for samarbejde og vidensdeling med et SharePoint intranet

På den moderne arbejdsplads er samarbejde vigtigere end nogensinde før. Opgaverne er og bliver stadig mere komplicerede. Medarbejderne arbejder på farten, på hjemmekontoret eller sågar i udlandet.

Det betyder, at der er brug for en platform, hvor projekter kan styres og medarbejderne kan tale sammen lige gyldigt, hvor de befinder sig. Og det er her et SharePoint intranet kommer ind i billedet. Nu er det nemlig slut med at bruge oseaner af tid på grave mails og andre dokumenter frem i indbakken – det kan gøres meget nemmere.

Men… hvad er et SharePoint intranet overhovedet?

Et SharePoint intranet er en platform, som kan hjælpe dine medarbejdere med at skabe bedre samarbejde på tværs af afdelinger, få mere struktur og lettere adgang til relevant information i virksomheden. Vi er overbeviste om, at et SharePoint intranet kan skabe værdi for næsten alle virksomheder.

Her er (nogle af) de muligheder, du får med et SharePoint Intranet:

  • Dele filer og data med mulighed for at lagre og organisere. Det skaber overblik, og du undgår at spilde tiden på at lede efter dokumenter på flere platforme.
  • Dele fortrolige oplysninger sikkert mellem medarbejdere. Systemet beskytter alle data mod uautoriseret brug.
  • Styre og effektivere arbejdsprocesser og projekter for sikre et godt samarbejde på tværs af afdelinger. Alle relevante informationer kan deles et sted.
  • Søge efter relevant viden og dokumenter. SharePoint-søgefunktionen er et søgeredskab, hvor du kan lave mange forskellige søgekombinationer, så du kan finde lige præcis den information, du mangler.
  • Bruge de sociale features som fx newsfeeds og communities til at skabe interaktion på tværs af afdelinger.
  • Udnytte muligheden for kollektiv vidensdeling, så du kan se, hvad dine kollegaer arbejder med, finde svar på spørgsmål eller dele indhold med eksterne samarbejdspartnere.

Få styr på de her punkter, inden du vælger intranetløsning

Hvis du vil have succes med dit intranet, så er der nogle faldgrupper, du nemt kan luge ud i, inden du går i gang med at implementere et intranet. Her er det ligegyldigt, om du vælger et SharePoint intranet eller en anden udbyder.

Manglende afdækning af behov og succeskriterier

Hvad er vores behov? Det lyder en anelse simpelt, men det er nok det vigtigste spørgsmål, du kan stille dig selv og din virksomhed, inden du vælger din intranetløsning. Hvis ikke du er skarp på, hvad intranettet skal kunne, så kan du ende med en løsning, hvor du kan være (næsten) sikker på, at ingen vil bruge det i virksomheden.

Løsningen: Find din virksomheds behov. Hvad er de vigtigste funktioner, som intranettet skal have? Tag de forskellige afdelinger med ind i overvejelserne – og tænk gerne lidt længere frem, så intranettet ikke kun er relevant nu, men også i fremtiden.

Ingen eller få dedikerede interne ressourcer

Et intranet koster ikke alene penge at holde kørende, det kræver også tid og ressourcer. Og hvad gør du, hvis intranettet går ned, og alle virksomhedens dokumenter ligger der? Det går hurtigt ud over produktiviteten. Derfor er det en klar fordel at have medarbejdere eller en ekstern samarbejdspartner, som holder intranettet kørende 24/7.

Løsningen: Ansæt eller uddan medarbejdere, der har ansvar for at drive intranettet. Udnævn superbrugere i hver afdeling, som kan hjælpe resten af medarbejderne med spørgsmål om brugen af intranettet.

Spørgsmål vi har hørt før om et SharePoint Intranet

En SharePoint intranet løsning er aldrig bare en isoleret selvstændig løsning – den er tænkt som en del af et større forretningssystem. Du kan være sikker på, at du får en fremtidssikret platform, som er med til at optimere dine forretningsprocesser i virksomheden.

Et SharePoint Intranet er et fleksibelt system, hvor du kan tilpasse og skræddersy lige præcis den løsning, du ønsker. Platformen kommer allerede med en række funktioner, som du ellers skal betale for ved andre systemer.

Et SharePoint intranet er en løsning, som gør det nemt at integrere til andre systemer. Der findes allerede en række standardintegrationer, som du kan bruge.

Hvorfor bruge IT Relation som din SharePoint udbyder?

Vi kalder os selv for SharePoint Intranet-specialister. Det tør vi godt. For bag os har vi mere end 10 års erfaring i systemet.  Vores vigtigste opgave er at udvikle den bedste SharePoint Intranet-løsning, der passer til din virksomheds behov, arbejdsgange og som skaber mest værdi for forretningen.

Først analyserer vi arbejdsgangene i virksomheden for dernæst at skabe en intranetløsning, som er med til at digitalisere og ensarte en række processer internt i virksomheden. Det skaber struktur og minimerer fejl.

Stå selv for driften af dit SharePoint Intranet eller få os til det

Som med de fleste andre systemer, så passer et SharePoint Intranet ikke bare sig selv. Det kræver en løbende indsats at drive platformen. Og det er her, du kommer ind i billedet. Du skal fx tildele rettigheder, afgrænse adgange, installere sikkerhedsopdateringer, iværksætte nye tiltag og samtidig sikre, at intranettet altid kører upåklageligt.

Vi kan hjælpe med at uddanne en af dine medarbejdere til at stå for driften. Men vi kan også drive dit SharePoint intranet for dig.

Overvejer du et SharePoint intranet?

Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan du får en intranetløsning, der optimerer dine arbejdsgange og understøtter din forretning.

Kontakt os

Lars Nielsen

Cloud Transformation Manager

smartphone +45 2389 5612

lanie@itrelation.dk mailE-mail

Lars Nielsen

Bliv ringet op 

 
keyboard_arrow_up