Nye krav fra 1. januar

Send sikre mails og undgå at få Datatilsynet på nakken

Kryptering af e-mails er fra 2019 ikke blot en anbefaling. Det er et direkte krav – også i den private sektor.

Fra den 1. januar 2019 skal alle mails med personfølsomme oplysninger sendes krypteret – det gælder også for private virksomheder. Datatilsynet har skærpet kravene til den private sektor og det er derfor nu du skal sikre dig i forhold til den nye praksis.

Tidligere har Datatilsynet blot anbefalet private virksomheder at sende personoplysninger krypteret, mens det har været et krav for offentlige organisationer og virksomheder. Fra den 1. januar 2019 er det blevet et krav, at private virksomheder sender personfølsomme oplysninger i krypteret form, så risikoen for at de havner i forkerte hænder reduceres.

Hvilke oplysninger skal fremover sendes sikkert?

  • checkAlle mails der indeholder personfølsomme oplysninger om f.eks. race, politiske holdninger, religiøs overbevisning, medlemskab af fagforening og seksuel orientering
  • checkMails der indeholder fortrolige oplysninger som f.eks. CPR-nummer og andre oplysninger, der er lovgivet om specifikt
  • checkMails med oplysninger som efter ”almindelig opfattelse” anses for fortrolige – f.eks. kontooplysninger, gæld, formue og familieforhold.

Sådan får du styr på sikring af dine mails

IT Relation hjælper allerede mange virksomheder med rådgivning og løsninger til sikker håndtering af e-mails, herunder en sikker kryptering.

Løsninger til at sende mails sikkert giver en meget sikker, enkel og effektiv sikkerhedsbehandling i form af bl.a. kryptering/signering samt dekryptering af e-mails.

  • Kryptering sikrer at det kun er modtageren der kan læse mailen, hvis den skulle blive åbnet af andre end modtageren, vil mailen være ulæselig
  • Signering sikrer modtageren, at afsender er den, som vedkommende udgiver sig for at være og tilsikrer samtidig at indhold er uændret fra afsendelsestidspunktet

Vi rådgiver dig om den rigtige løsning

Sikker håndtering af mails med følsomme oplysninger er både et spørgsmål om den rigtige tekniske løsning til din virksomhed, og et spørgsmål om at sikre de rigtige interne politikker og processer.

Vi rådgiver dig om den bedste løsning og hjælper med at sætte processer og politikker op, så medarbejderne kender reglerne.

Lad os tage en snak om, hvordan I kan sikre, at I overholder reglerne

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig {gdpr1}

keyboard_arrow_up