Sådan arbejder dine medarbejdere sikkert hjemmefra

Har jeres medarbejdere brug for eller er nødsaget til at arbejde hjemmefra i en periode, er det vigtigt at tænke på IT-sikkerheden. Vi har lavet en tjekliste og en besked, du skal sende til dine kollegaer, når arbejdet foregår hjemmefra.


Tjekliste ved hjemmearbejde.

Det skal du være opmærksom på, når medarbejderne arbejder hjemmefra.

Sørg for, at der kan kommunikeres med alle medarbejdere, og at de er bekendt med de besluttede kommunikationskanaler

 

Sørg for at medarbejderne kender processerne for fjernadgang, og tester, at de virker (f.eks. VPN, fler-faktor autentifikation osv.)

 

Sørg for at infrastrukturen der understøtter fjernadgangen, har kapacitet og licenser nok til at dække det øgede antal brugere, der skal have samtidig adgang.

 

Sørg for at automatisk opdatering af medarbejdernes arbejdscomputere også virker, når de arbejder hjemmefra. Hvis dette ikke er en mulighed, skal medarbejderne mindes om at opdatere dem jævnligt.

 

Sørg for at være bevidst om risici ved eventuelle midlertidige adgange eller tilladelser, og at revurdere dem når behovet ikke længere er til stede.

 

Sørg for at informere medarbejderne om beskyttelse af den fysiske adgang til deres arbejdscomputere, når de arbejder hjemmefra.

 

Her er beskeden, du bør sende til dine medarbejdere

Vi har skrevet et forslag til en besked som du kan dele med dine kolleger. Send den på mail eller læg den på jeres intranet, så alle medarbejdere kan være ekstra opmærksomme i denne særlige situation.

 

Kære kolleger

Ét forkert klik kan gøre stor skade!

Vi er i en speciel situation i disse dage grundet Corona-virussen. De fleste af os er tvunget til at sidde hjemme og arbejde. Det betyder, at vi ikke har den samme kontakt til kollegaer, og vi får ikke samme viden om hackerangreb og mistænkelige mails. Der er en stor risiko for, at vi bliver uforsigtige og kommer til at aktivere links eller filer med virus og malware.

Hackerne vil udnytte dette og intensivere deres angreb. Lige nu advares der om Phishing mailkampagner, hvor hackere sender mails ud om Covid-19 eller endda udgiver sig for at være Sundhedsministeriet eller Nets. Det er derfor enormt vigtigt at være opmærksom på dette, og andre varianter vil helt sikkert også forekomme.

Når vi alle sidder hjemme og arbejder og dermed er spredt, kan der opstå forsøg, hvor hackere udgiver sig for at være en intern, eller på anden måde vil lokke information ud af os. Her vil hackeren typisk forsøge at bygge viden op om virksomheden eller vores kunder, der derefter kan udnyttes.

Derfor er det rigtig vigtigt, at vi alle er ekstra opmærksomme i denne tid. Hvis du er det mindste i tvivl om indholdet i en mail, så undlad at åbne det.

Download eventuelt appen "Mit digitale selvforvar", der drives i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden. Her kan du få råd og vejledning om at beskytte dit privatliv på nettet, og appen holder dig også opdateret om fup-mails, falske konkurrencer og anden digital svindel på nettet.

Har du spørgsmål eller brug for et godt råd om IT-sikkerhed?

Vi løser gerne din virksomheds IT-udfordringer med det samme – 24/7, året rundt.

 
keyboard_arrow_up